NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Mazanec Tradičný veľkonočný mazanec s mandľami
Tradičný veľkonočný mazanec s mandľami
Recept Tradičný veľkonočný mazanec s mandľami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   10.3.2021

Tradičný veľkonočný mazanec s mandľami

Tradične netradičný veľkonočný mazanec, ktorý nesmie chýbať na veľkonočnom stole. Skúste ho ozvláštniť trochou anízu, ktorý mu dodá zaujímavú korenistú chuť. A zabudnúť nesmiete ani na mandle. Autor: triniti

45 min
Čas prípravy
65 min
Čas varenia
Suroviny
450 g
polohrubá múka
50 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
podľa chuti
aníz
25 g
droždie
1 ks
žĺtok
1 ks
vajce
štipka
soľ
250 ml
mlieko
70 g
maslo
podľa chuti
hrozienka
na ozdobu
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V troche mlieka rozpustíme lyžičku cukru, nadrvíme droždie a necháme odstáť na linke.
  2. Do misky pridáme ostatné suroviny, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku, vytvarujeme bochník, ktorý preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte hodinu kysnúť.
  4. Potom povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, poukladáme mandle a pečieme. Pečieme najprv pri teplote 200 stupňov 5 minút a potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 60 minút.
Komentáre k receptu
mimah    ·   5.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Těsto bylo zpočátku lepivé, naštěstí když vykynulo, bylo už v pořádku. Mazanec je krásně nadýchaný a výborný. Doporučuji!

NejLucka NejLucka    ·   10.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Děkujeme. Můžete se pochlubit výtvorem a nahrát fotku na web pod hlavní fotku :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár