Tradičný veľkonočný mazanec s mandľami

Recept Tradičný veľkonočný mazanec s mandľami

Pridal: Triniti, 10.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradične netradičný veľkonočný mazanec, ktorý nesmie chýbať na veľkonočnom stole. Skúste ho ozvláštniť trochou anízu, ktorý mu dodá zaujímavú korenistú chuť. A zabudnúť nesmiete ani na mandle. Autor: triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 10.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

450 gpolohrubá múka
50 ghladká múka
100 gkryštálový cukor
podľa chutianíz
25 gdroždie
1 ksžĺtok
1 ksvajce
štipkasoľ
250 mlmlieko
70 gmaslo
podľa chutihrozienka
na ozdobumandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V troche mlieka rozpustíme lyžičku cukru, nadrvíme droždie a necháme odstáť na linke.
  2. Do misky pridáme ostatné suroviny, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku, vytvarujeme bochník, ktorý preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte hodinu kysnúť.
  4. Potom povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, poukladáme mandle a pečieme. Pečieme najprv pri teplote 200 stupňov 5 minút a potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 60 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
5.4.2020, mimah odpovedať10

Těsto bylo zpočátku lepivé, naštěstí když vykynulo, bylo už v pořádku. Mazanec je krásně nadýchaný a výborný. Doporučuji!

10.4.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

Děkujeme. Můžete se pochlubit výtvorem a nahrát fotku na web pod hlavní fotku :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť