Tradičný ruský medovník

Recept Tradičný ruský medovník
FOTKA OD VÁS
Recept Tradičný ruský medovníkRecept Tradičný ruský medovník
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neuveriteľne chutný, sladký a veľmi jednoduchý klasický recept na medové rezy. Plnka z kyslej smotany a cukru.

FOTKA OD VÁS
Recept Tradičný ruský medovníkRecept Tradičný ruský medovník

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
190 gmaslo
3 lyžicemed
1 hrnčekkryštálový cukor
2 lyžičkysóda bikarbóna
podľa potrebyhladká múka

Plnka:

2 hrnčekykryštálový cukor
3 kelímkykyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto:
    Vajíčka spolu s cukrom vo vodnom kúpeli metličkou vyšľaháme do peny.
  2. V menšom hrnci rozpustíme maslo s medom. Keď máme vyšľahanú penu z vajíčok a cukru, tenkým prúdom prilievame hmotu z masla a medu a pridáme jedlú sódu. Odstavíme a do teplého pridávame hladkú múku. Múky pridávame toľko, aby sme dostali mäkké cesto, s ktorým sa jednoducho pracuje. Rozdelíme na 4 časti.
  3. Pripravíme si plech na pečenie a papier na pečenie. Na papieri vyvaľkáme cesto, ktoré preložíme aj s papierom na druhú stranu plechu a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlata. Trvá to krátko, preto dávame pozor, aby cesto príliš nezhnedlo. Kraje upečeného cesta ostrým nožom zarovnáme a odrezky rozdrvíme - použijeme ako dekoráciu na vrch.
  4. Ak chceme koláč vyšší, gramáž surovín si prispôsobíme.
  5. Z kyslej smotany a cukru vymiešame jednotnú hmotu, ktorú budeme vrstviť medzi jednotlivé cestá.
  6. Navrstvené medové rezy odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc. Vtedy krásne zmäknú a sú vynikajúce.

* V Rusku požívajú kyslú smotanu 30%. U nás nájdete klasickú 12%, ale aj s ňou dosiahnete luxusné medové rezy, takže sa toho nebojte.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť