NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Tradičný recept na pečené papriky plnené mletým mäsom v netradičnom prevedení.
Tradičný recept na pečené papriky plnené mletým mäsom v netradičnom prevedení.
Tradičný recept na pečené papriky plnené mletým mäsom v netradičnom prevedení.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.6.2024

Tradičný recept na pečené papriky plnené mletým mäsom v netradičnom prevedení.

Pečené papriky plnené mletým mäsom sú vynikajúcou voľbou pre chutný a výdatný obed. Kombinácia sladkých paprík a šťavnatého mäska, ktoré je ochutené voňavými bylinkami, vytvára dokonalú harmóniu chutí. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutné a trošku nezvyčajné jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
mleté bravčové mäso
4 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
majoránka
podľa chuti
cesnak
1 ks
osmažená cibuľa
podľa chuti
korenie do mletého mäsa
podľa chutigrilovacie korenie
3 ks
rožok
podľa potreby
strúhanka
6-7 ks
biela paprika
12-14 ks
plátok slaniny
Postup receptu
Vytlačiť

Plnené papriky poznáme väčšinou ako celé naplnené papriky rôznou mäsovou zmesou. Ja ale pripravujem plnené pečené papriky tak, že ich rozkrojím na polovicu, naplním podľa chuti a dám zapiecť. Vyskúšajte aj vy.

  1. Rožky nakrájame, namočíme vo vode (alebo mlieku) a vyžmýkame.
  2. Mäso, vajcia, rožky, strúhanku a ostatné suroviny a koreniny spolu zmiešame a papriky rozkrojíme na polovicu a zvnútra vyčistíme.
  3. Polky papriky plníme mäsom, navrch položíme plátok slaniny a pokvapkáme olejom.
  4. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňoch zakryté alobalom a potom odkryjeme a dopečieme dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár