Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.

Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičný recept, ktorý mám ešte od mojej babičky. Na sladké tradičné recepty, ktoré sa uchovávajú od našich predkov netreba zabúdať. Vyskúšajte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Grilážky:

300 gkryštálový cukor
250 gmaslo
1 konzervaSalko
250 gmleté vlašské orechy

Burizónové roládky:

4 ksvajce
4 lyžicekakao
200 gpráškový cukor
200 g100% tuk
1 bal.burizóny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Grilážky:
    Cukor necháme v hrnci skaramelizovať na čo najslabšom plameni. Ja pripravujem karamel tak, že cukor v hrnci nemiešam.
  2. Keď sa cukor rozpustí, pridám maslo a premiešame. Pridám Salko a znova miešam. Nechám celú hmotu prejsť varom a odstavím. Do odstavenej hmoty (ešte horúcej) pridám mleté vlašské orechy, zamiešam a plním oblátky.
  3. Oblátky asi 10 minút pred plnením nechám zvlhnúť na vhlkej utierke, aby sa dali dobre zrolovať.
  4. Zrolované zabalím do alobalu, poriadne utiahnem a nechám vychladnúť.
  5. Burizónové roládky:
    Vajíčka s cukrom a kakaom šľahám v horúcom vodnom kúpeli do hustejšej peny. Pridám postupne 200 g tuku a šľahám do zhustnutia. Hustú hmotu zložím z vodného kúpeľa, pridám 1 celé balenie burizónov, premiešam a naplním oblátku.
  6. Znova pred plnením nechám 10 minút oblátku na vlhkej utierke zvlhnúť, aby sa dobre rolovala.
  7. Zabalím do alobalu a nechám vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť