NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.
Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.
Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   22.11.2020

Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.

Tradičný recept, ktorý mám ešte od mojej babičky. Na sladké tradičné recepty, ktoré sa uchovávajú od našich predkov netreba zabúdať. Vyskúšajte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja

35 min
Čas prípravy
Suroviny

Grilážky:

300 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
1 konzerva
Salko
250 g
mleté vlašské orechy

Burizónové roládky:

4 ks
vajce
4 lyžice
kakao
200 g
práškový cukor
200 g
100% tuk
1 bal.
burizóny
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Grilážky:
    Cukor necháme v hrnci skaramelizovať na čo najslabšom plameni. Ja pripravujem karamel tak, že cukor v hrnci nemiešam.
  2. Keď sa cukor rozpustí, pridám maslo a premiešame. Pridám Salko a znova miešam. Nechám celú hmotu prejsť varom a odstavím. Do odstavenej hmoty (ešte horúcej) pridám mleté vlašské orechy, zamiešam a plním oblátky.
  3. Oblátky asi 10 minút pred plnením nechám zvlhnúť na vhlkej utierke, aby sa dali dobre zrolovať.
  4. Zrolované zabalím do alobalu, poriadne utiahnem a nechám vychladnúť.
  5. Burizónové roládky:
    Vajíčka s cukrom a kakaom šľahám v horúcom vodnom kúpeli do hustejšej peny. Pridám postupne 200 g tuku a šľahám do zhustnutia. Hustú hmotu zložím z vodného kúpeľa, pridám 1 celé balenie burizónov, premiešam a naplním oblátku.
  6. Znova pred plnením nechám 10 minút oblátku na vlhkej utierke zvlhnúť, aby sa dobre rolovala.
  7. Zabalím do alobalu a nechám vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár