Tradičný recept na grilážové a burizónové rolády, ktorých chuť vás vráti do detstva.

Pridal: Jaja79, 22.11.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Nepečené pečivo, Koláče, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičný recept, ktorý mám ešte od mojej babičky. Na sladké tradičné recepty, ktoré sa uchovávajú od našich predkov netreba zabúdať. Vyskúšajte chutné grilážové a burizónové roládky. Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 22.11.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Nepečené pečivo, Koláče, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
Čas prípravy:
SUROVINY
Grilážky:
300 gkryštálový cukor
250 gmaslo
1 konzervaSalko
250 gmleté vlašské orechy
Burizónové roládky:
4 ksvajce
4 lyžicekakao
200 gpráškový cukor
200 g100% tuk
1 bal.burizóny
- Grilážky:
Cukor necháme v hrnci skaramelizovať na čo najslabšom plameni. Ja pripravujem karamel tak, že cukor v hrnci nemiešam. - Keď sa cukor rozpustí, pridám maslo a premiešame. Pridám Salko a znova miešam. Nechám celú hmotu prejsť varom a odstavím. Do odstavenej hmoty (ešte horúcej) pridám mleté vlašské orechy, zamiešam a plním oblátky.
- Oblátky asi 10 minút pred plnením nechám zvlhnúť na vhlkej utierke, aby sa dali dobre zrolovať.
- Zrolované zabalím do alobalu, poriadne utiahnem a nechám vychladnúť.
- Burizónové roládky:
Vajíčka s cukrom a kakaom šľahám v horúcom vodnom kúpeli do hustejšej peny. Pridám postupne 200 g tuku a šľahám do zhustnutia. Hustú hmotu zložím z vodného kúpeľa, pridám 1 celé balenie burizónov, premiešam a naplním oblátku. - Znova pred plnením nechám 10 minút oblátku na vlhkej utierke zvlhnúť, aby sa dobre rolovala.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční recept na grilážové a burizónové rolády, kterých chuť Vás vrátí do dětství..
KOMENTÁRE K RECEPTU