Tradičný orieškovo kokosový rez v oblátke
Ďalší skvelý recept našich babičiek. Kokosová vrstva, oriešková vrstva a žĺtkový krém. To všetko v dvoch oblátkach.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Kokosová vrstva:
4 ksbielok
150 gkryštálový cukor
150 gkokos
2 lyžicehladká múka
1 ksoblátka
Oriešková vrstva:
4 ksbielok
150 gkryštálový cukor
150 gmleté vlašské orechy
2 lyžicehladká múka
1 ksoblátka
Krém:
8 ksžĺtok
250 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
- Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Múku preosejeme cez jemné sito, pridáme kokos a jemne vareškou premiešame. Hmotu rozotrieme na oblátkou vyložený plech, pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Pridáme preosiatu múku, ktorú sme zmiešali s orieškami a jemne vareškou premiešame. Znovu cesto navrstvíme na oblátku, pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuhej peny, odstavíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne pridáme vychladnutú žĺtkovú hmotu a dobre vyšľaháme.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční oříškově kokosový řez v oplatce.
KOMENTÁRE K RECEPTU