Tradičný orieškovo kokosový rez v oblátke

Recept Tradičný orieškovo kokosový rez v oblátke

Pridal: NajLucka, 28.11.2020

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší skvelý recept našich babičiek. Kokosová vrstva, oriešková vrstva a žĺtkový krém. To všetko v dvoch oblátkach.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 28.11.2020

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Kokosová vrstva:

4 ksbielok
150 gkryštálový cukor
150 gkokos
2 lyžicehladká múka
1 ksoblátka

Oriešková vrstva:

4 ksbielok
150 gkryštálový cukor
150 gmleté vlašské orechy
2 lyžicehladká múka
1 ksoblátka

Krém:

8 ksžĺtok
250 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Múku preosejeme cez jemné sito, pridáme kokos a jemne vareškou premiešame. Hmotu rozotrieme na oblátkou vyložený plech, pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
  2. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Pridáme preosiatu múku, ktorú sme zmiešali s orieškami a jemne vareškou premiešame. Znovu cesto navrstvíme na oblátku, pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
  3. Žĺtky s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do tuhej peny, odstavíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne pridáme vychladnutú žĺtkovú hmotu a dobre vyšľaháme.
  4. Krém natrieme na orieškové cesto, pekne uhladíme a položíme kokosové cesto tak, aby bola oblátka hore. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame ostrým nožom.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť