Tradičný jablkový koláčik

Pridal: NajLucka, 18.9.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept na jablkový koláčik našich babičiek. Tradícia je tradícia a stále chutí.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 18.9.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky, Jablká, Podľa ovocia, Jablkový koláč, Koláče
SUROVINY
Cesto:
500 ghladká múka
200 gpráškový cukor
250 gmaslo
2 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
1 kscitrón
Plnka:
1 kgjablko
4 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžičkyškorica
2 lyžicedetská krupica
- Jablká očistíme a zbavíme ich jadierok. Nastrúhame ich na hrubom strúhadle, dáme do hrnca spolu s cukrom a škoricou a dusíme do mäkka. Pridáme krupicu a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
- Všetky suroviny na cesto spracujeme do guľôčky a rozdelíme ju na 2 časti. Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 24 x 36 cm.
- Pripravíme si plech, ktorý vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Položíme jeden plát cesta, popicháme vidličkou, navrstvíme jablká a položíme druhý plát cesta, ktorý tiež popicháme vidličkou.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 35 - 40 minút. Upečený koláč vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Citromhab
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční jablečný koláček.
KOMENTÁRE K RECEPTU