Tradičný jablkový koláčik

Recept Tradičný jablkový koláčik
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept na jablkový koláčik našich babičiek. Tradícia je tradícia a stále chutí.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
200 gpráškový cukor
250 gmaslo
2 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
1 kscitrón

Plnka:

1 kgjablko
4 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžičkyškorica
2 lyžicedetská krupica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká očistíme a zbavíme ich jadierok. Nastrúhame ich na hrubom strúhadle, dáme do hrnca spolu s cukrom a škoricou a dusíme do mäkka. Pridáme krupicu a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
  2. Všetky suroviny na cesto spracujeme do guľôčky a rozdelíme ju na 2 časti. Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 24 x 36 cm.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Položíme jeden plát cesta, popicháme vidličkou, navrstvíme jablká a položíme druhý plát cesta, ktorý tiež popicháme vidličkou.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 35 - 40 minút. Upečený koláč vyberieme a posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť