NajRecept.sk Strukoviny Fazuľa Tradičný fazuľový prívarok so sekanou a vajíčkom na pive. Obed na ktorom si zaručene všetci pochutnajú.
Tradičný fazuľový prívarok so sekanou a vajíčkom na pive. Obed na ktorom si zaručene všetci pochutnajú.
Recept Tradičný fazuľový prívarok so sekanou a vajíčkom na pive. Obed na ktorom si zaručene všetci pochutnajú.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   4.5.2023

Tradičný fazuľový prívarok so sekanou a vajíčkom na pive. Obed na ktorom si zaručene všetci pochutnajú.

Ak máte radi prívarky a radi skúšate malé obmeny, skúste tento recept z fialovej fazule a sekanous vajíčkom v strede, ktorú si upečiete na pivku.

30 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
Suroviny

Prívarok:

0,5 kg
sušená fialová fazuľa
2 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
1 ks
cibuľa
100 ml
33% smotana

Sekaná:

750 g
mleté bravčové stehno
1/2 hrnčeka
strúhanka
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
červená paprika
podľa chuti
rasca
podľa chuti
worchestrova omáčka
2 ks
cesnak
3 ks
vajce natvrdo
300 ml
svetlé pivo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si pripravíme sekanú. Mleté mäso zmiešame so všetkými koreninami, cesnakom, vajíčkom a strúhankou.
  2. Mäso dáme na plech, do stredu položíme vajíčka natvrdo a zabalíme ich. Vymodelujeme taký akoby šúlok, proste sekanú.
  3. Podlejeme pivom a takým istým množstvom vody, zakryjeme alobalom a pečieme na 210 st 45 min zakryté a asi 30 min odkryté dozlata.
  4. Kým sa sekaná pečie, urobíme prívarok. Fazuľu sme nechali deň predtým napučať vo vode.
  5. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme fazuľu, bobkový list, soľ a zelejeme vodou. Varíme domäkka. Ja na toto rada používam tlakový hrniec. Urýchli to robotu.
  6. Pridáme šľahačkovú smotanu a zahustíme múkou rozmiešanou vo vode.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár