Tradičné strojkové vianočné pečivo

Recept Tradičné strojkové vianočné pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasické vianočné cukrovinky, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole. S chuťou vanilky, škorice, rumu alebo citrónovej kôry. Príchuť si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kghladká múka
300 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
500 gmargarín alebo maslo
3 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
1 kscitrón - kôra
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vynikajúce vianočné pečivo, chrumkavé a zároveň rozplývajúce sa na jazyku.
  2. Múku zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme mäkké maslo alebo margarín a spracujeme hladké cesto, ktoré ochutíme citrónovou kôrou (alebo vanilkou, škoricou, ...) a postupne pridáme jedno vajíčko po druhom.
  3. Spracované cesto odložíme na pár hodín do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
  4. Pripravíme si mlynček a vhodné nadstavce, cez ktoré budeme pretláčať cesto.
  5. Rôzne tvary ukladáme na papierom vyložený plech a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 10 minút (teplota 200 stupňov).
  6. Hotové môžeme zlepiť marmeládou a posypať práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť