Tradičné slovenské bryndzové halušky

Recept Tradičné slovenské bryndzové halušky

Pridal: Mineralka, 12.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičná slovenská kuchyňa. Milujem. Okrem bryndzových halušiek máme doma radi aj bryndzové alebo zemiakové pirohy, ktoré robím dosť často, pretože je to obľúbené jedlo mojej dcéry. Niekto bryndzu riedi kyslou smotanou, ja zvyknem riediť mliekom, záleží na bryndzi, na jej hustote. Ja kupujem domácu bryndzu, ktorá je veľmi hustá, takže mlieko úplne postačuje. Nezabudnite ani na osmaženú slaninu, ktorá nesmie chýbať. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 12.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

zemiak
hladká múka
polohrubá múka
soľ
bryndza
mlieko
slanina

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ťažko napísať, koľko zemiakov a koľko múky je potrebné na prípravu halušiek, pretože to záleží na veľkosti zemiakov, na kvalite múky (koľko saje tekutiny), ako vodnaté sú zemiaky, preto je potrebné sa riadiť intuitívne.
  2. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme, pridáme na polovicu hladkú a polohrubú múku a premiešame. Cesto by sme mali mať hustejšie, preto sa nebojte tej múky prisypať viac (niekde som čítala, že cesto by malo mať hustotu ako kysnuté cesto na chlebík).
  3. Takto husté cesto precedíme cez "haluškovač" (sito s väčšími dierkami). Varíme cca 5-8 minút, ochutnáme a keď sú uvarené, scedíme.
  4. Pridáme bryndzu, ktorú sme rozriedili mliekom, nepridávame veľa, aby sme z halušiek nemali polievku, trochu osolíme, ale nie veľa, bryndza je už dostatočne slaná.
  5. Na vrch dáme ešte osmaženú slaninu a môžeme podávať. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť