Tradičné kokosové ježe

Pridal: NajLucka, 21.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičný a hlavne na prípravu jednoduchý koláčik.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 21.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
200 gpráškový cukor
1 ksvajce
2 lyžicemed
1 lyžicaolej
2 dclmlieko
300 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
Na obalenie:
250 gpráškový cukor
50 gkakao
5-6 lyžícmlieko
250 gmaslo
250 gkokos
podľa chutirum
- Vajcia vymiešame s cukrom a za stáleho miešania pridávame po kvapkách olej a med. Potom vmiešame striedavo múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva s mliekom a všetko dobre vymiešame. Zmes vylejeme na vymastený a pomúčený plech.
- Upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista asi 30 min.
- Poleva:
Cukor, kakao a mlieko prevaríme a ešte do teplého vmiešame maslo a rum. - Cesto nakrájame na malé kocky, ktoré namáčame do teplej polevy a obaľujeme v strúhanom kokose. Necháme dobre stuhnúť.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční kokosový chlupatý řez.
Prosím na jak velký plech? Děkuji za odpověď.