Tradičné jablkové rezy

Pridal: Haanka, 27.10.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dostala som dosť jabĺk, musím pomaly likvidovať. Rezy boli super, vrátila som sa z práce a nič pre mňa nezostalo. Autor: Haanka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Haanka, 27.10.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jablká, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
400 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
7 lyžícmlieko
1 ksvajce
1 bal.maslo
1/2 lyžičkaškorica
Náplň:
1 kgjablko
2 bal.Zlatý klas
1 bal.vanilkový cukor
podľa chutikryštálový cukor
- Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Potom z cesta vyvaľkáme 2 rovnaké diely.
- Jeden diel prenesieme pomocou valčeka na cesto na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na spodné cesto navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré sme zmiešali s cukrom a vanilkovým pudingovým práškom a na jablká uložíme druhé cesto.
- Pečieme na 170 stupňov dozlatista.
- Upečený koláč ešte posypeme práškovým cukrom.
Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční jablečné řezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tradycyjny jabłecznik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Traditionelle Apfelschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kedvenc almás pitém.
KOMENTÁRE K RECEPTU