Tradičné jablkové rezy

Recept Tradičné jablkové rezy

Pridal: Haanka, 27.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Jablká

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dostala som dosť jabĺk, musím pomaly likvidovať. Rezy boli super, vrátila som sa z práce a nič pre mňa nezostalo. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 27.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Jablká

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
7 lyžícmlieko
1 ksvajce
1 bal.maslo
1/2 lyžičkaškorica

Náplň:

1 kgjablko
2 bal.Zlatý klas
1 bal.vanilkový cukor
podľa chutikryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Potom z cesta vyvaľkáme 2 rovnaké diely.
  2. Jeden diel prenesieme pomocou valčeka na cesto na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Na spodné cesto navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré sme zmiešali s cukrom a vanilkovým pudingovým práškom a na jablká uložíme druhé cesto.
  4. Pečieme na 170 stupňov dozlatista.
  5. Upečený koláč ešte posypeme práškovým cukrom.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť