Tradičná zemiaková polievka

Recept Tradičná zemiaková polievka
FOTKA OD VÁS
Recept Tradičná zemiaková polievka
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Varíme chutne a tradične. Zemiaková nesmie chýbať. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS
Recept Tradičná zemiaková polievka

SUROVINY

Budeme potrebovať:

sušené huby
mrkva
petržlen
zeler
zemiak
bobkový list
nové korenie
korenie
soľ
masox
majoránka
maslo
hladká múka
cesnak
polievkové korenie
pažítka/petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny sú zámerne nenavážené - každý varí podľa vlastnej chuti - ak chce viac húb, pridá viac húb, ak má rád viac zeleniny, pridá viac zeleniny.
  2. Cca /podľa chuti/ 2 hrste sušených húb namočíme asi na 20 minút do vody.
  3. Zeleninu - mrkvu, petržlen, zeler, očistíme, olúpeme, nakrájame na kocky (alebo nastrúhame), hrášok, kel (kto akú má rád zeleninu), dáme variť s nakrájanými zemiakmi na kocky. Spoločne s bobkovým listom, novým korením, korením, soľou, pridáme namočené huby, (nakrájané párky na kocky), 1 masox a majoránku. Varíme do zmäknutia zemiakov.
  4. Z masla a múky usmažíme ružovú zápražku, a zahustíme polievku. Bobkový list a nové korenie vyberieme.
  5. Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak. Polievku dochutíme polievkovým korením. Posypeme čerstvou nakrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť