NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Mäsové guličky Tradičná, chuťovo neprekonateľná plnená paprika v paradajkovej omáčke
Tradičná, chuťovo neprekonateľná plnená paprika v paradajkovej omáčke
Recept Tradičná, chuťovo neprekonateľná plnená paprika v paradajkovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   4.1.2023

Tradičná, chuťovo neprekonateľná plnená paprika v paradajkovej omáčke

Recept mojej mladosti. Mamka pripravovala tú najlepšiu plnenú papriku pod slnkom. Ani moja nie je taká dobrá ako bola jej. Ale hlavné je, že mojim doma chutí a ja som spokojná. Určite vyskúšajte.

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Paradajková omáčka:

1 dcl
olej
3 lyžice
hladká múka
asi 1,3 l
studená voda
500 g
pasírované paradajky
soľ
kryštálový cukor
sladká červená paprika

Masová zmes:

500 g
mleté mäso
200 g
uvarená ryža
3 ks
vajce
4-5 ks
čerstvá paprika
soľ, korenie
(ryža zbytočne veľa nedávame, aby guľky boli mäsové)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji orestujeme hladkú múku, odstavíme z ohňa a pridáme sladkú papriku. Dobre zamiešame a opatrne zalejeme studenou vodou. Dáme späť na oheň, prilejeme pasírované paradajky. Privedieme do varu, osolíme a pridáme aj kryštálový cukor. Dochutíme. Povaríme omáčku.
  2. Uvarenú ryžu pridáme k mletému mäsu, osolíme, okoreníme, pridáme celé vajcia a zmes zamiešame. Zmesou plníme papriky vykrojené a zbavené jadierok.
  3. Zo zvyšnej ryžovo-mäsovej hmoty urobíme guľky. Plnené papriky a mäsové guličky opatrne vkladáme do paradajkovej omáčky a poriadne povaríme. Guľky a papriky vyplávajú na povrch.
  4. Na skúšku si jednu guľku vyberieme a prekrojíme. Uvidíme či je surová alebo správne uvarená.
  5. Podávame s knedľou alebo s varenými zemiakmi.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár