Tradičná cesnačka v bochníku
Nebojte sa cesnaku a pripravte si doma super polievku v bochníku, ktorú si hneď obľúbite. Vynikajúca, chutná, sýta - proste hotová pochúťka! Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1 bal.kuracie prsia s kosťou (1 pár)
3 hlavičkycesnak
1 ksveľká cibuľa
200 mlsmotana na varenie
150 gkyslá smotana
1 ksvajce
8 ksguľatý bochník chleba
čierne korenie
soľ
nové korenie
sušený petržlen
vegeta
- Cca 4 l vody si dáme do hrnca a vložíme do nej kuracie prsia. Dáme variť.
- Cesnak a cibuľu si očistíme. Cibuľu prekrojíme na polovicu a vložíme ju do vody s mäsom. Cesnak vložíme vcelku, neprekrajujeme ho. Ochutíme soľou, korením, vegetou, novým korením, sušenou petržlenovou vňaťou a varíme cca 25 minút prikryté.
- Po uplynutí doby prsia s kosťou vyberieme, nakrájame ich na prúžky a odložíme na tanierik.
- Smotanu, kyslú smotanu, vajíčko si spolu zmiešame v miske a vlejeme to do vývaru. Stále miešame, aby sa nám hmota nezrazila. Mixérom prešľaháme a privedieme do varu.
- Ochutnáme, ak je potrebné, ešte dochutíme a vložíme do polievky nakrájané kuracie mäsko.
- Chlebík si vykrojíme, vydlabeme vnútro (to si môžeme na panvici osmažiť na sucho) a podávame v ňom polievku. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční česnečka v bochníku.
KOMENTÁRE K RECEPTU