NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Toto pikantné karfiolové karí je novým hitom na internete pre vegetariánov ale aj mäsožravcov.
Toto pikantné karfiolové karí je novým hitom na internete pre vegetariánov ale aj mäsožravcov.
Recept Toto pikantné karfiolové karí je novým hitom na internete pre vegetariánov ale aj mäsožravcov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   11.5.2023

Toto pikantné karfiolové karí je novým hitom na internete pre vegetariánov ale aj mäsožravcov.

Máte doma hlávku karfiolu a už neviete, čo okrem vyprážania alebo zapekania urobiť? Skúste toto voňavé karí. Fit recept plný vlákniny, ktorý zasýti celú rodinu.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
stredný karfiol
400 g
sekané paradajky (plechovka)
400 ml
kokosové mlieko
400 g
červená šošovica
1/2 ks
červená cibuľa
podľa chuti
petržlenová vňať alebo koriander
podľa chuti
karí
podľa chuti
kurkuma
podľa chuti
červená karí pasta
podľa chuti
drvená rasca
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Opražíme nakrájanú červenú cibuľu, pridáme kurkumu, rascu a karí pastu a trošku orestujeme, nech sa uvoľní vôňa.
  2. Pridáme na ružičky natrhaný karfiol, šošovicu, podlejeme vodou, pridáme kokosové mlieko, soľ a varíme do mäkka.
  3. Omáčka sa zahustí šošovicou, pridáme sekané paradajky vo vlastnej šťave a necháme zovrieť.
  4. Ak je to stále príliš husté, pridáme vodu.
  5. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
  6. Podávame s opekanými tortilami a vajíčkom natvrdo. Výborné to je aj s ryžou alebo ak sa miesto červenej šošovice použijeme cícer a zelený hrášok.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár