Torta opitá slivka

Recept Torta opitá slivka

Pridal: matkaaa14, 17.10.2021

Kategorie: Torty, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodná torta pripravená na kakaovom piškóte so sušenými slivkami naloženými v alkohole, pudingovým krémom a hustou čokoládovou polevou. Pre lepšiu chuť a konzistenciu odporúčame pripraviť 1 deň vopred.

FOTKA OD VÁS

Pridal: matkaaa14, 17.10.2021

Kategorie: Torty, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Slivky

400 gsušené slivky
250 ml voda
3 lyžicecukor
1 poháralkohol, tmavý rum, amaretto, malibu, vodka

Kakaový piškótový korpus

4 ksvajce
1/2 hrnčekacukor
1/2 šálkypolohrubá múka
1/3 šálkykakao
1 lyžičkaprášok do pečiva

Pudingovo-máslový krém

250 gmaslo (mäkké)
700 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
1 bal. vanilkový cukor
2/3 šálkypráškový cukor

Čokoládová poleva

200 ghladká čokoláda
3 lyžicerastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slivky vložíme do hrnca, zalejeme pohárom vody, pridáme cukor (iba na nesladený alkohol) a privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme asi 5 minút, kým slivky nezmäknú, ale nesmú sa rozpadať. Výslednú šťavu precedíme a pokvapkáme s ňou piškótu. Do sliviek nalejeme alkohol, premiešame a necháme minimálne 1 hodinu odpočinúť.
  2. Kakaový korpus: Vajcia vopred vyberieme z chladničky. Vymažeme si plech maslom o veľkosti 20 x 30 cm. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame cukor. Za stáleho šľahania postupne pridávame žĺtky. Šľaháme, kým nie je pena svetlá a nadýchaná. Do čistej misy preosejeme múku, kakao, pridáme prášok do pečiva a premiešame. Zmes vsypeme do vyšľahanej hmoty, najlepšie v 3 dávkach, jemne premiešame pokiaľ sa ingrediencie nespoja. Hmotu dáme do formy a pečieme asi 15 minút. Piškótu necháme vo forme a po vychladnutí namočíme šťavou z rozvarených sliviek s alkoholom, ktorý zostal po namáčaní sliviek.
  3. Pudingovo-máslový krém: Maslo vyberieme z chladničky a necháme odpočinúť na izbovú teplotu. Pripravíme si puding z mlieka a vanilkového cukru. Keď je puding uvarený, tak ho necháme asi hodinu vychladnúť. Mäkké maslo ušľaháme s práškovým cukrom do nadýchanej a svetlej hmoty. Za stáleho šľahania pridávame po lyžici vychladnutý puding. Krémom potrieme piškótu. Slivky zatlačíme do krému a dáme do chladničky.
  4. Čokoládová poleva: Čokoládu nalámeme na kocky, pridáme olej a rozpustíme. Nalejeme na cesto a dáme do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť