NajRecept.sk Torty Sladké torty Torta FERRERO ROCHER
Torta FERRERO ROCHER
Recept Torta FERRERO ROCHER
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.4.2021

Torta FERRERO ROCHER

Áno, je to veľká kalorická bomba, ale tá chuť ....... Jemne chrumkavé lieskové oriešky v spojení s čokoládou = jedna báseň. Autor: Adriana

Suroviny

Cesto:

6 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor
1 lyžica
solamyl
30 g
nasekaná čokoláda
150 g
mleté lieskové oriešky
štipka
soľ

Náplň:

400 g
Nutella
500 g
mascarpone
100 g
mliečna čokoláda
50 g
nasekané lieskové oriešky

Poleva:

100 g
mliečna čokoláda
70 ml
smotana na šľahanie
podľa potreby
Golden sirup

Ďalej budeme potrebovať:

na ozdobu
cukríky Ferrero Rocher
na ozdobu
tortová oblátka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pokiaľ máte lieskové orechy v šupke, musíte sa jej zbaviť - zapneme rúru na 180 stupňov a vložíme na plechu romiestnené oriešky a pečieme 10 minút. Vyberieme a pomocou utierky odstránime šupku.
  2. Lieskové oriešky opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Potom ich pomelieme na jemno.
  3. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Tortovú formu (priemer 22-24 cm) obkreslíme na papier, kde navrstvíme cesto.
  4. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne po lyžiciach pridávame cukor (za stáleho miešania bielkov), pridáme preosiaty kukuričný škrob a opäť dobre vyšľaháme. Nakoniec, už len vareškou primiešame mleté oriešky a nasekanú čokoládu. Sneh rozdelíme na 3 časti, navrstvíme na papier a pečieme tri cestá naraz pri teplote 150 stupňov cca 75 minút. Snehové korpusy nenarastú, sú jemne zlatisté. Necháme ich dobre vychladnúť a až po vychladnutý stiahneme papier.
  5. Čokoládou rozpustíme nad parou a necháme mierne vychladnúť. Nutelu a mascarpone vymiešame do jednotnej hmoty, pridáme vychladenú čokoládu a opäť dobre vyšľaháme. Dostaneme kompaktné krém, do ktorého primiešame nasekané lieskové orechy.
  6. Môžeme vrstviť. Na cesto navrstvíme krém, položíme druhé cesto, znovu navrstvíme krém a položíme tretie cesto. Krémom natrieme aj boky a necháme schladiť chladničke.
  7. Nad parou rozpustíme čokoládu, pridáme smotanu a miešaním spojíme. Do polevy pridávam Golden sirup, dodá poleve krásny lesk. Boky ozdobiť rozdrvenými oplátkami (alebo použijeme kornútky na zmrzlinu) a na záver poukladáme cukríky Ferrero Rocher.

Zdroj: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár