Torta FERRERO ROCHER

Recept Torta FERRERO ROCHER

Pridal: NajLucka, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Áno, je to veľká kalorická bomba, ale tá chuť ....... Jemne chrumkavé lieskové oriešky v spojení s čokoládou = jedna báseň. Autor: Adriana

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 7.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty

SUROVINY

Cesto:

6 ksbielok
300 gkryštálový cukor
1 lyžicasolamyl
30 gnasekaná čokoláda
150 gmleté lieskové oriešky
štipkasoľ

Náplň:

400 gNutella
500 gmascarpone
100 gmliečna čokoláda
50 gnasekané lieskové oriešky

Poleva:

100 gmliečna čokoláda
70 mlsmotana na šľahanie
podľa potrebyGolden sirup

Ďalej budeme potrebovať:

na ozdobucukríky Ferrero Rocher
na ozdobutortová oblátka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pokiaľ máte lieskové orechy v šupke, musíte sa jej zbaviť - zapneme rúru na 180 stupňov a vložíme na plechu romiestnené oriešky a pečieme 10 minút. Vyberieme a pomocou utierky odstránime šupku.
  2. Lieskové oriešky opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Potom ich pomelieme na jemno.
  3. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Tortovú formu (priemer 22-24 cm) obkreslíme na papier, kde navrstvíme cesto.
  4. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne po lyžiciach pridávame cukor (za stáleho miešania bielkov), pridáme preosiaty kukuričný škrob a opäť dobre vyšľaháme. Nakoniec, už len vareškou primiešame mleté oriešky a nasekanú čokoládu. Sneh rozdelíme na 3 časti, navrstvíme na papier a pečieme tri cestá naraz pri teplote 150 stupňov cca 75 minút. Snehové korpusy nenarastú, sú jemne zlatisté. Necháme ich dobre vychladnúť a až po vychladnutý stiahneme papier.
  5. Čokoládou rozpustíme nad parou a necháme mierne vychladnúť. Nutelu a mascarpone vymiešame do jednotnej hmoty, pridáme vychladenú čokoládu a opäť dobre vyšľaháme. Dostaneme kompaktné krém, do ktorého primiešame nasekané lieskové orechy.
  6. Môžeme vrstviť. Na cesto navrstvíme krém, položíme druhé cesto, znovu navrstvíme krém a položíme tretie cesto. Krémom natrieme aj boky a necháme schladiť chladničke.
  7. Nad parou rozpustíme čokoládu, pridáme smotanu a miešaním spojíme. Do polevy pridávam Golden sirup, dodá poleve krásny lesk. Boky ozdobiť rozdrvenými oplátkami (alebo použijeme kornútky na zmrzlinu) a na záver poukladáme cukríky Ferrero Rocher.

Zdroj: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť