Tiramisu v tortovej forme

Recept Tiramisu v tortovej forme
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z tých najlepších nepečených dezertov. Robím tento dezert často, ale nielen do formy. Aj do pohárov, aj do hranatej klasickej formy a tiež do plastových dózičiek a lyžičkou jeme rovno z nich :) Je to veľmi variabilný dezert, dá sa pridať amareto, likér, ovocie, je to taká všestranná pochúťka, ktorú viete pripraviť na milión spôsobov. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 mlsmotana na šľahanie
500 gmascarpone
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicepráškový cukor
1 bal. (240 g)piškóty
hrnčeksilná čierná káva
na posypaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s oboma cukrami do tuha a potom primiešame mascarpone.
  2. Piškóty namáčame vo vychladnutej káve a pokladáme ich tesne vedľa seba do tortovej formy s veľkosťou 22 cm, pokladáme aj boky formy.
  3. Piškóty potrieme polovicou krému, na krém rozložíme opäť piškóty namočené v káve, posypeme kakaom a navrstvíme zvyšok krému.
  4. Na vrch pokladáme opäť piškóty namočené v káve a husto posypeme kakaom.
  5. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť