Tiramisu bábovka

Recept Tiramisu bábovka

Pridal: Mineralka, 28.1.2021

Kategorie: Bábovky, Koláče, Buchty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo sladkého po chutnom obede predsa nesmie u nás doma chýbať. Dnes to bola chutná tiramisu bábovka, ktorá chutila každému. Posypávala som kakaom namiesto práškového cukru. Smotana na šľahanie dodá bábovke jemnosť. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 28.1.2021

Kategorie: Bábovky, Koláče, Buchty, Dezerty

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajce
200 gkryštálový cukor
280 ghladká múka
200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.prášok do pečiva
50 mlolej
20 gkakao
2 lyžičkyNescafe
trocharum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, potom prilejeme olej, smotanu a zamiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Polovicu cesta vylejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy.
  3. Nescafé rozpustíme v troche vody, prilejeme k druhej polovici cesta, pridáme rum a cez sitko preosejeme aj kakao. Dobre zamiešame a doplníme cesto do formy.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40 minút.
  5. Upečenú bábovku skontrolujeme zapichnutím špajdle. Ak je suchá - bábovka je hotová, ak je mokrá, necháme piecť dlhšie. Po upečení vrch posypeme kakaom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť