Teľacie rezne so zemiakovou kašou

Pridal: rebeka, 3.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Teľacie mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
Je to výborné a možno pripraviť rovnakým spôsobom ako hovädzie, tak bravčové. A nikto si nemôže sťažovať, že mal tuhý rezeň :) Autor: Naďa I. (Rebeka)
Pridal: rebeka, 3.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Teľacie mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
500 gteľacie stehno
50 gmaslo
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
hladká múka
vajce
jemná strúhanka
na vyprážaniemasť
- Mäso nakrájame cez vlákno a naklepeme dotenka.
- Osolíme, jemne okoreníme, pretiahneme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.
- Na rozpálenom sadle sprudka osmažíme z oboch strán dozlatista.
- Vyprážané rezne naukladáme do pekáča, poukladáme plátky masla, priklopíme a v rúre na 180 stupňov pečieme 40 minút.
- Podávame napr. so zemiakovou kašou.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Telecí řízky s bramborovou kaší.
KOMENTÁRE K RECEPTU