NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake
Recept Tekvicový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   2.2.2022

Tekvicový cheesecake

Cheesecake sa dajú pripraviť naozaj na množstvo spôsobov. Tento obsahuje trochu netradičnú ingredienciu, ktorou je tekvica hokkaido.

30 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny

Základ

50 g
kešu orechy
50 g
vlašské orechy
50 g
ovsené vločky
30 g
čokoládový proteín
10 g
kakao
50 g
maslo
1 ks
vajce

Plnka

500 g
jemný tvaroh
400 g
pyré z tekvice hokkaido
1 ks
vajce
1 lyžica
zlatý klas
60 g
med
1 lyžicka
škorica
1 lyžička
zmes korenia (badián, kardamón, mletý zázvor, muškátový orech)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ingrediencie na základ rozmixujeme v mixéri a natlačíme na dno a okraje okrúhlej formy s priemerom 20cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov približne 5 minút.
    Ak nemáte proteín, môžete ho vynechať a použiť 20g kakaa, prípadne ešte sladidlo.
  2. Tvaroh vyšľaháme. Prišľaháme vajce a pyré. Pridáme zlatý klas, koreniny a osladíme. Všetko poriadne premiešame.
  3. Plnku dáme na predpečený základ a pečieme pri teplote 150 stupňov približne 50 minút. Počas pečenia máme na spodku rúry plech s vodou.
  4. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre. Po vychladnutí môžete poliať polevou z horkej čokolády, prípadne ho nechať bez polevy. Cheesecake odložíme na noc do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár