Tekvicový cheesecake

Recept Tekvicový cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake sa dajú pripraviť naozaj na množstvo spôsobov. Tento obsahuje trochu netradičnú ingredienciu, ktorou je tekvica hokkaido.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ

50 gkešu orechy
50 gvlašské orechy
50 govsené vločky
30 gčokoládový proteín
10 gkakao
50 gmaslo
1 ksvajce

Plnka

500 gjemný tvaroh
400 gpyré z tekvice hokkaido
1 ksvajce
1 lyžicazlatý klas
60 gmed
1 lyžickaškorica
1 lyžičkazmes korenia (badián, kardamón, mletý zázvor, muškátový orech)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ingrediencie na základ rozmixujeme v mixéri a natlačíme na dno a okraje okrúhlej formy s priemerom 20cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov približne 5 minút.
    Ak nemáte proteín, môžete ho vynechať a použiť 20g kakaa, prípadne ešte sladidlo.
  2. Tvaroh vyšľaháme. Prišľaháme vajce a pyré. Pridáme zlatý klas, koreniny a osladíme. Všetko poriadne premiešame.
  3. Plnku dáme na predpečený základ a pečieme pri teplote 150 stupňov približne 50 minút. Počas pečenia máme na spodku rúry plech s vodou.
  4. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre. Po vychladnutí môžete poliať polevou z horkej čokolády, prípadne ho nechať bez polevy. Cheesecake odložíme na noc do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť