Tekvicové halušky so špenátom

Recept Tekvicové halušky so špenátom

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Ňoky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tekvicové halušky so špenátom. Autor: sonizna

FOTKA OD VÁS

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Ňoky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

Na halušky:

630 gtekvica
240 ghladká múka
2 ksvajce
3 štipkymuškátový oriešok

Na špenát:

1 kscibuľa
200 gúdené mäso
500 gmrazený špenát
1 lyžicaslnečnicový olej

Na dochutenie:

1 lyžičkasoľ
1/4 lyžičkykorenie
100 gbalkánsky syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tekvicu uvaríme a rozmixujeme dohladka.
  2. Zmiešame ju s múkou, vajcom a muškátovým orieškom.
  3. Vypracujeme hladkú hmotu, z ktorej krájame kúsky a na pomúčenej doske z nich vytvoríme valčeky. Tieto valčeky nakrájame na 2 cm dlhé kúsky. Tieto kúsky roztlačíme vidličkou a varíme ich 2-5 minút v osolenej vode.
  4. Cibuľu nakrájame najemno a pražíme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na štvorčeky. Pražíme tak päť minút.
  5. Potom pridáme rozmrazený špenát, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút.
  6. Tekvicové halušky podávame so špenátom posypané strúhaným alebo nadrobeným balkánskym syrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť