NajRecept.sk Prílohy Ňoky Tekvicové halušky so špenátom
Tekvicové halušky so špenátom
Recept Tekvicové halušky so špenátom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
sonizna    ·   18.9.2020

Tekvicové halušky so špenátom

Tekvicové halušky so špenátom. Autor: sonizna

Suroviny

Na halušky:

630 g
tekvica
240 g
hladká múka
2 ks
vajce
3 štipky
muškátový oriešok

Na špenát:

1 ks
cibuľa
200 g
údené mäso
500 g
mrazený špenát
1 lyžica
slnečnicový olej

Na dochutenie:

1 lyžička
soľ
1/4 lyžičky
korenie
100 g
balkánsky syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Tekvicu uvaríme a rozmixujeme dohladka.
  2. Zmiešame ju s múkou, vajcom a muškátovým orieškom.
  3. Vypracujeme hladkú hmotu, z ktorej krájame kúsky a na pomúčenej doske z nich vytvoríme valčeky. Tieto valčeky nakrájame na 2 cm dlhé kúsky. Tieto kúsky roztlačíme vidličkou a varíme ich 2-5 minút v osolenej vode.
  4. Cibuľu nakrájame najemno a pražíme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na štvorčeky. Pražíme tak päť minút.
  5. Potom pridáme rozmrazený špenát, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút.
  6. Tekvicové halušky podávame so špenátom posypané strúhaným alebo nadrobeným balkánskym syrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár