Tatrankové vianočné pečivo plnené nutellou a zdobené čokoládou

Recept Tatrankové vianočné pečivo plnené nutellou a zdobené čokoládou

Pridal: Jaja79, 12.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočné pečivo, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto bude asi jeden z najlepších druhov vianočného pečiva. Skúšala som ich v dostatočnom predstihu, aby som nemala žiadnu premiéru priamo na Vianoce. Boli vynikajúce. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 12.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočné pečivo, Vianoce

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 ksvajce
60 gpráškový cukor
350 ghladká múka
2 lyžicekokos
3 kstatranky
250 gmaslo
na ozdobučokoláda
na plnenienutella

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Tatranky a maslo nastrúhame na strúhadle, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať v chladničke najmenej 1 hodinu.
  2. Potom cesto pretlačíme cez mlynček so špeciálnym nádstavcom na vianočné pečivo a ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie. Ak nemáte nádstavec, kľudne rozvaľkajte medzi papierom na pečenie a nakrájajte na malé obdĺžniky.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 12 minút.
  4. Po vychladnutí naplníme nutellou a vrch pocákame čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť