Tartaletky s ganache náplňou

Recept Tartaletky s ganache náplňou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý dezert, ktorý ešte doladíte chuťou čokolády. Cesto sa skladá iba z troch surovín a krém získate z bielej čokolády a smotany. Ja som ganache ofarbila klasickou potravinárskou farbou, ale kľudne môžete pridať rozmixované ovocie.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
100 gpráškový cukor
125 gmaslo
1 ksvajce

Krém:

200 gbiela čokoláda
100 mlsmotana na šľahanie
pár kvapiekružové potravinárske farbivo
podľa chutimalinový džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, cukru, vajca a masla vypracujeme maslové cesto. Cesto necháme odležať aspoň 1 hodinu. Následne plníme vymastené košíčky v naozaj tenkej vrstve a pečieme na 180°C asi 10 minút. Vyberieme z foriem a necháme vychladnúť.
  2. Bielu čokoládu si zalejeme rozohriatou smotanou a necháme mierne roztopiť. Následne vymiešame na hladký krém. Dofarbíme potravinárskym farbivom
  3. Na spodok kočíkov umiestníme malinový džem a potom vrstvu krému. Necháme vychladiť a dozdobíme ovocím a orieškami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť