Talianske hubové rizoto s parmezánom

Recept Talianske hubové rizoto s parmezánom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

My doma milujeme rizoto. Či už na slovenský alebo taliansky spôsob. Dnes som robila hubové rizoto, extrémne šťavnaté a s bielym vínom. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

250 gryža arborio
200 mlbiele víno
200 mlvývar
6 ksšampiňóny
3 strúčikycesnak
1 kscibuľa
podľa potrebyolej
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  2. Pridáme nakrájané huby a restujeme. Pridáme ryžu arborio a krátko ju osmahneme. Zalejem teplým vývarom a ohriatym vínom. Dusíme na nízkom ohni dovtedy, kým sa ryža nauvarí.
  3. Na záver pridávam aj 3 lyžice parmezánu a zamiešam. Ak pridáte viac, dosiahnete krémovejšiu konzistenciu, my však doma máme radi redšie.
  4. Pred podávaním vrch posypeme parmezánom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť