NajRecept.sk Prílohy Ryža Rizoto Talianske hubové rizoto s parmezánom
Talianske hubové rizoto s parmezánom
Recept Talianske hubové rizoto s parmezánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   12.2.2021

Talianske hubové rizoto s parmezánom

My doma milujeme rizoto. Či už na slovenský alebo taliansky spôsob. Dnes som robila hubové rizoto, extrémne šťavnaté a s bielym vínom. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
ryža arborio
200 ml
biele víno
200 ml
vývar
6 ks
šampiňóny
3 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
podľa potreby
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  2. Pridáme nakrájané huby a restujeme. Pridáme ryžu arborio a krátko ju osmahneme. Zalejem teplým vývarom a ohriatym vínom. Dusíme na nízkom ohni dovtedy, kým sa ryža nauvarí.
  3. Na záver pridávam aj 3 lyžice parmezánu a zamiešam. Ak pridáte viac, dosiahnete krémovejšiu konzistenciu, my však doma máme radi redšie.
  4. Pred podávaním vrch posypeme parmezánom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár