NajRecept.sk Dezerty Múčniky Syrové croissanty
Syrové croissanty
Recept Syrové croissanty
Lacusin Lacusin    ·   28.7.2021

Syrové croissanty

Domáce syrové croissanty. Kysnuté cesto, do ktorého sa pridáva jogurt, je vláčne a nadýchané. Výborná voľba na pohostenie. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

350 g
hladká múka
350 g
pšeničná polohrubá múka
40 g
droždie
100 ml
mlieko
100 ml
olej
350 g
biely jogurt
2 ks
vajce
1 lyžica
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

50 g
maslo
250 g
tvrdý syr
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mlieko ohrejeme, pridáme kryštálový cukor a droždie - pripravíme kvások.
  2. Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykvasený kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
  3. Keď mám cesto pripravené, rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu.
  4. 3 kruhy naukladáme na seba. Každý kruh potrieme rozpusteným maslom a posypeme nastrúhaným syrom.
  5. Ostrým nožom kruh nakrájame na 6 trojuholníkov a každý trojuholník zrolujeme do tvaru croissanta (začíname rolovať od širšej časti).
  6. Croissanty ukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov pekne do zlata. Vrch croissantu potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ho ešte posypať strúhaným syrom.
  7. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár