Syrová roláda s chrenom

Recept Syrová roláda s chrenom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Obľúbená syrová roláda s chrenom. Jednoduchá príprava a lahodná chuť! Ak sa vám chren zvýšil ešte z Veľkej noci, teraz je ten správny čas ho zužitkovať. Ja som robila klasickú syrovú roládu, ktorú určite poznáte. Niekto varí hrudku syra, ja si to zjednodušujem a to tak, že plátkový syr poukladám na plech a dám na chvíľočku do rozohriatej rúry. Syr sa spojí, potriem plnkou a zrolujem. Stači na hodinku - dve vychladiť a máme skvelé pohostenie. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

9 ksplátkový syr
30 gmaslo
3 lyžicehladká múka
300 mlmlieko
2 bal.syr v črievku
1 lyžicachren
soľ
petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo ohrejeme, pridáme múku a na miernom ohni za stáleho miešania opražíme. Mlieko ohrejeme v druhom hrnci a postupne ho prilievame za stáleho miešania k maslovej hmote. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Do vychladnutej hmoty pridáme syr v črievku, chren, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a premiešame.
  3. Plech na pečenie vyložíme papierom, uložíme plátky syra tak, aby sa kraje prekrývali cca 1 cm. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na pár minút, aby sa kraje spojili a vyberieme.
  4. Necháme mierne vychladnúť, natrieme plnku a zrolujeme. Odložíme do chladničky na minimálne 3-4 hodiny. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť