Svieža mandarínková roláda

Recept Svieža mandarínková roláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná, svieža, rýchla roláda. Niekedy som mala rešpekt pred stáčaním piškótového cesta, ale teraz vôbec. Všetko záleží na dobe pečenia. Cesto sa nesmie piecť príliš dlho. Ak to preženiete s dĺžkou pečenia, je viac než pravdepodobné, že vám roláda popraská. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
7 lyžíckryštálový cukor
7 lyžícpolohrubá múka
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
2 lyžicevoda

Krém:

250 mlsmotana na šľahanie
1 konzervamandarínkový kompót
1 bal.Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou

Poleva:

200 gbiela poleva

Na potretie piškóty:

marhuľová marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto:
    V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180° C 20 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  3. Krém:
    Mandarínky zlejeme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme smotanu na šľahanie, šťavu z mandarínok, puding Créme Olé a trasieme, kým sa suroviny nespoja do krému. Trvá to veľmi krátko. Trochu krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Do zvyšného krému zašľaháme mandarínky.
  4. Z cesta odstránime papier, rozvinutú roládu potrieme marmeládou a krémom s mandarínkami a zrolujeme. Povrch potrieme odloženým krémom bez mandarínok a polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  5. Odložíme do chladu. Po stuhnutí nakrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nelámala. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky- Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť