NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Svieža mandarínková roláda
Svieža mandarínková roláda
Recept Svieža mandarínková roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   26.9.2020

Svieža mandarínková roláda

Výborná, svieža, rýchla roláda. Niekedy som mala rešpekt pred stáčaním piškótového cesta, ale teraz vôbec. Všetko záleží na dobe pečenia. Cesto sa nesmie piecť príliš dlho. Ak to preženiete s dĺžkou pečenia, je viac než pravdepodobné, že vám roláda popraská. Autor: Blažena

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
7 lyžíc
kryštálový cukor
7 lyžíc
polohrubá múka
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
2 lyžice
voda

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
1 konzerva
mandarínkový kompót
1 bal.
Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou

Poleva:

200 g
biela poleva

Na potretie piškóty:

marhuľová marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180° C 20 minút. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  3. Krém:
    Mandarínky zlejeme. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme smotanu na šľahanie, šťavu z mandarínok, puding Créme Olé a trasieme, kým sa suroviny nespoja do krému. Trvá to veľmi krátko. Trochu krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Do zvyšného krému zašľaháme mandarínky.
  4. Z cesta odstránime papier, rozvinutú roládu potrieme marmeládou a krémom s mandarínkami a zrolujeme. Povrch potrieme odloženým krémom bez mandarínok a polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  5. Odložíme do chladu. Po stuhnutí nakrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nelámala. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky- Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár