Svieža jogurtová torta s broskyňami

Recept Svieža jogurtová torta s broskyňami

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty, Podľa ovocia, Broskyne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelá, osviežujúca a hlavne delikátna torta. Ideálna pre teplé slnečné dni.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Dezerty, Podľa ovocia, Broskyne

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
štipkasoľ
80 gkryštálový cukor
50 ghladká múka
18 gzemiakový škrob

Broskyňová pena:

1 plechovkabroskyne
100 mlmrkvová šťava Hipp
100 mlbroskyňová šťava Hipp
2 bal.broskyňové želé
250 mlvriaca voda
1 lyžicapráškový cukor

Jogurtová pena:

700 gbiely grécky jogurt
220 mlsmotana na šľahanie
6 lyžícpráškový cukor
6 lyžičiekželatína
6 lyžičiekvoda

Ďalej budeme potrebovať:

2 bal.broskyňové želé
700 mlvriaca voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Nakoniec pridáme preosiatu múku so zemiakovým škrobom. Pripravené cesto navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Formu dôkladne vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Broskyne zlejeme, necháme odkvapkať. Pomocou tyčového mixéra ich dôkladne rozmixujeme, pridáme mrkvovú a broskyňovú šťavu Hipp. Broskyňové želé pripravíme v horúcej vode, do ktorej sme pridali cukor a potom ho pridáme k broskyňovej hmote. Premiešame a navrstvíme na cesto. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  3. Želatínu rozmiešame vo vode. Jogurt zmiešame s vopred vyšľahanou šľahačkou, do ktorej sme pridali cukor, pridáme želatínu a spojíme. Navrstvíme na broskyňovú vrstvu a znovu odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Na vrch necháme napučať broskyňové želé v horúcej vode. Ohrejeme a navrstvíme na jogurtovú vrstvu a odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Zdroj: Mojepasjekrakow

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť