Sviečková na smotane po mojom

Pridal: Marta Mlyn, 16.9.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Sviečková omáčka, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Každá sviečková na smotane sa varí v každej kuchyni inak. Tá moja je podľa mňa tá najlepšia, ale, samozrejme, každému chutí niečo iné. Ak by ste mali chuť na naozaj dobrú omáčku s chutným hovädzím mäskom, vyskúšajte moju osvedčenú klasiku. Samozrejme, ku sviečkovej omáčke a hovädziemu mäsu sa najviac hodí kysnutý knedľa, tak určite túto prílohu nezamieňajte za inú. Ešte by som si to vedela predstaviť s karlovarskou knedľou. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 16.9.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Sviečková omáčka, Omáčky
SUROVINY
hovädzia sviečková
mrkva
petržlen
zeler
celé čierne korenie
bôbkový list
soľ
vegeta
zeleninový bujón
horčica
hladka múka
kyslá smotana
smotana na šľahanie
citrónová šťava
- V hrnci prudko opečieme hovädzie mäso zo všetkých strán a vyberiem von.
- Vo výpeku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Mäso vrátim späť do hrnca, pridám zeleninu (ja som použila mrazenú zeleninu pod sviečkovú), soľ, vegetu, bujón (ak pridávate čerstvú zeleninu, bujón pridávať nemusíte, zelenina "pustí" chuť) a do gázy dám bôbkový list, čierne celé korenie a zaviažem. Dám do hrnca.
- Všetko zalejem vodou a varím asi 1 hod. Záleži od mäsa.
- Ak je uvarené, vyberiem mäso a balíček s bôbkovým listom a korením.
- Zeleninu rozmixujem. Do smotany dám múku, horčicu a zahustím omáčku.
- Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou. Nakoniec omáčku prepasírujeme, aby bola hladká.
- Mäso nakrájame na plátky, podávame s domácou knedľou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Svíčková na smetaně po mém.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wołowina w sosie śmietanowym według mojego przepisu.
KOMENTÁRE K RECEPTU