NajRecept.sk Dezerty Koláče Švédska mandľová torta bez múky ako z Ikei
Švédska mandľová torta bez múky ako z Ikei
Recept Švédska mandľová torta bez múky ako z Ikei
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   20.4.2021

Švédska mandľová torta bez múky ako z Ikei

Určite poznáte dezerty zo známeho obchodu Ikea. Pripravila som jeden z nich - fantastickú mandľovú maškrtu. Bez múky a aj tak vynikajúci. Určite skúste. Autor: Jaja

55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
140 g
mleté mandle
80 g
kryštálový cukor
štipka
soľ

Krém:

4 ks
žĺtok
70 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
100 ml
smotana na šľahanie
125 g
maslo
50 g na posypanie
mandľové lupienky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhej lesklej peny. Do snehu ručne vmiešame mleté mandle a premiešame.
  2. Cesto rozdelíme na polovicu a naplníme okrúhle formy o priemere 20 cm (dno sme vyložili papierom na pečenie).
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme. Potom necháme vychladnúť a opatrne z formy vyberieme. Cesto je krehké.
  4. V menšom hrnci vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkou, pridáme smotanu a dáme variť. Uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme pod fóliou vychladnúť.
  5. Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridáme vychladnutú hustú hmotu. Vyšľaháme hladký krém. ktorým naplníme upečené cestá.
  6. Potrieme trochou krému aj vrch a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár