Švédska mandľová torta bez múky ako z Ikei

Recept Švédska mandľová torta bez múky ako z Ikei
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Určite poznáte dezerty zo známeho obchodu Ikea. Pripravila som jeden z nich - fantastickú mandľovú maškrtu. Bez múky a aj tak vynikajúci. Určite skúste. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksbielok
140 gmleté mandle
80 gkryštálový cukor
štipkasoľ

Krém:

4 ksžĺtok
70 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 mlsmotana na šľahanie
125 gmaslo
50 g na posypaniemandľové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhej lesklej peny. Do snehu ručne vmiešame mleté mandle a premiešame.
  2. Cesto rozdelíme na polovicu a naplníme okrúhle formy o priemere 20 cm (dno sme vyložili papierom na pečenie).
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme. Potom necháme vychladnúť a opatrne z formy vyberieme. Cesto je krehké.
  4. V menšom hrnci vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkou, pridáme smotanu a dáme variť. Uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme pod fóliou vychladnúť.
  5. Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridáme vychladnutú hustú hmotu. Vyšľaháme hladký krém. ktorým naplníme upečené cestá.
  6. Potrieme trochou krému aj vrch a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť