NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka
Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka
Recept Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   4.7.2021

Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka

Jednoduchý recept na fantastickú roládu s lahodným krémom. Cesto jemné ako pavučinka, nadýchaný krém zo smotany a čokolády. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
80 g
kryštálový cukor
80 g
hladká múka
1 lyžička
vanilková esencia
40 ml
olej
40 ml
voda
1 lyžička
mletá škorica
30 g
kakao
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

60 g
čokoláda
250 ml
smotana na šľahanie
70 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky krátko našľaháme do peny, pridáme vanilkovú esenciu, pridáme vodu a olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Na záver už len vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie, pekne rozotrieme a upečieme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení stiahneme papier a s novým papierom zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  3. Čokoládu s asi 4 lyžicami smotany ohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ju primiešame do vyšľahanej šľahačky s cukrom a spojíme.
  4. Nanesieme na cesto a zrolujeme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár