Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka

Recept Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka

Pridal: Karambola, 4.7.2021

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý recept na fantastickú roládu s lahodným krémom. Cesto jemné ako pavučinka, nadýchaný krém zo smotany a čokolády. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 4.7.2021

Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
80 gkryštálový cukor
80 ghladká múka
1 lyžičkavanilková esencia
40 mlolej
40 mlvoda
1 lyžičkamletá škorica
30 gkakao
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

60 gčokoláda
250 mlsmotana na šľahanie
70 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a odložíme bokom. Žĺtky krátko našľaháme do peny, pridáme vanilkovú esenciu, pridáme vodu a olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Na záver už len vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie, pekne rozotrieme a upečieme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení stiahneme papier a s novým papierom zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  3. Čokoládu s asi 4 lyžicami smotany ohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ju primiešame do vyšľahanej šľahačky s cukrom a spojíme.
  4. Nanesieme na cesto a zrolujeme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť