NajRecept.sk Dezerty Koláče Super jemný hrnčekový koláč s ríbezľami a krémom z kyslej smotany. Dcéra ho nazvala nebo v ústach.
Super jemný hrnčekový koláč s ríbezľami a krémom z kyslej smotany. Dcéra ho nazvala nebo v ústach.
Recept Super jemný hrnčekový koláč s ríbezľami a krémom z kyslej smotany. Dcéra ho nazvala nebo v ústach.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   30.6.2024

Super jemný hrnčekový koláč s ríbezľami a krémom z kyslej smotany. Dcéra ho nazvala nebo v ústach.

Jednoduchý hrnčekový koláč, ktorý môžete pripraviť s ovocím. Je šťavnatý, cesto je vláčne a v kombinácii s ovocím je to jeden z najlepších dezertov, ktoré som v poslednom čase piekla. Vyskúšala som ho s ríbezľami, ale určite odporúčam aj s iným sezónnym ovocím.

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 hrnček
hladká múka
1 hrnček
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 hrnček
mlieko
3/4 hrnčeka
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
vajce
1/2 hrnčeka
olej

Krém:

3/4 hrnčeka
kryštálový cukor
2 kelímky
kyslá smotana
1 bal.
zlatý klas alebo vanilkový puding
2 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
podľa potreby
ovocie, ja som použila ríbezle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia, cukor a vanilku vyšľaháme do peny. Potom pridáme mlieko a olej a dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Polovicu cesta nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Krém si pripravíme tak, že vajcia, cukor, vanilku, smotanu a Zlatý klas alebo vanilkový puding dobre premiešame.
  4. Na cesto z múky som vyliala krém pripravený z vajec, kyslej smotany a Zlatého klasu alebo pudingu. Potom som pridala ovocie a všetko zaliala druhou polovicou cesta.
  5. Pečieme pri 170 ° C po dobu 45-55 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár