Šuhajdy - naše obľúbené vianočné cukrovinky

Recept Šuhajdy - naše obľúbené vianočné cukrovinky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šuhajdy robievam rok, čo rok na Vianoce a nikdy nemením recept, pretože je odskúšaný, tradičný a mnoho rokov u nás doma obľúbený, je to ako keby darček od babičky, mamičky. Traduje sa z generácie na generáciu a hlavné je to, že každému členovi rodiny chutí. Autor: Akeber

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 gmaslo alebo stužený tuk Hera
2 lyžicekakao
180 gpráškový cukor
3 lyžicemlieko
4-6 dclmleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ja používam maslo, Šuhajdy sú chutnejšie aj lepšie stuhnú.
  2. Mlieko, cukor, kakao vymiešame vareškou. Dáme na mierny oheň a pridáme postupne nakrájané maslo. Za stáleho miešania od bodu varu varíme 10 minút. Chvíľku pred koncom vsypeme orechy.
  3. Nalievame do košíčkov a posypeme ozdobnou ryžou alebo orieškami.
  4. Stuhnú do 24 hod, nie v chladničke, ale pri izbovej teplote, aby sa nám z tuku na povrchu nevytvoril biely povlak.
  5. Potom už môžeme skladovať v chlade.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť