Studený predkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkom, uhorkou, mrkvou a šunkou

Recept Studený predkrm - jogurtová delikatesa s vajíčkom, uhorkou, mrkvou a šunkou

Pridal: Triniti, 24.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Chuťovky, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Studený predkrm, ktorým každého ohromíte. Na rôzne oslavy - narodeniny, meniny, rôzne pracovné párty alebo iné oslavy. A, hlavne, na Veľkú noc. Biely jogurt s majonézou, do toho vajíčko, uhorka a mrkva. Naozaj dokonalé pohostenie. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 24.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Chuťovky, Veľká Noc

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 bal.biely jogurt
500 gmajonéza
5 bal.želatína v prášku
200 mlvoda
šunka
vajce
mrkva
uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka uvaríme natvrdo a necháme ich vychladnúť.
  2. Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Jogurt a majonézu zmiešame, dáme na oheň a privedieme do varu. Pridáme napučanú želatínu, necháme rozpustiť a hrniec z ohňa odstavíme. Za stáleho miešania necháme hmotu mierne vychladnúť.
  3. Pripravíme si formu o rozmere 30 x 25 cm a na dno nalejeme trochu jogurtovej hmoty. Odložíme na 5 minút do chladničky a vyberieme. Poukladáme uvarenú mrkvu, ktorú sme nakrájali na plátky, znova nalejeme trochu jogurtovej hmoty, opäť odložíme na 5 minút do chladničky, vyberieme, poukladáme šunku, zalejeme jogurtovou hmotou, odložíme do chladničky, vyberieme, poukladáme nakrájané uhorky, zalejeme jogurtovou hmotou, zachladíme, poukladáme na kolieska prekrojené vajíčka (alebo štvrtiny) a na vrch dáme zvyšnú jogurtovú hmotu.
  4. Odložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.
  5. Po stuhnutí krájame ostrým nožom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť