Strúhaný tvaroháčik

Recept Strúhaný tvaroháčik
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý strúhaný tvarohový zákusok. Je veľmi obľúbený vďaka tomu, že nie je vôbec zložitý.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
200 gpráškový cukor
250 gmaslo
1 ksvajce
12 gprášok do pečiva
3 lyžicekakao
2 lyžicekyslá smotana

Plnka:

750 gtvaroh
5 lyžícpráškový cukor
2 lyžicedetská krupica
2 lyžicekyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
1/2 kscitrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na prípravu cesta okrem kyslej smotany spracujeme v miske. Podľa potreby pridáme smotanu. Spracované cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu odložíme do chladničky a druhú do mrazničky.
  2. Tvaroh vymiešame s cukrom, detskou krupicou, kyslou smotanou a vanilkovým cukrom do jednotnej hmoty. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a znova premiešame.
  3. Cesto z chladničky vyberieme a rozvaľkáme ho na plech, ktorý sme dôkladne vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Plech o rozmere 25 x 35 cm. Navrstvíme tvarohovú plnku a pekne ju uhladíme.
  4. Vyberieme cesto z mrazničky a na hrubom strúhadle ho nastrúhame na tvarohovú plnku. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20-30 minút - sledujeme.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť