Strúhaný kokosovo jablkový koláčik

Recept Strúhaný kokosovo jablkový koláčik
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchý strúhaný koláč s jablkami a kokosovou plnkou. Teraz sú jablká všade okolo nás, v záhrade a ak nemáte záhradu tak ich v obchode kúpite za pár drobných a viete z nich vykúzliť sladké dobroty na milión spôsobov. Určite vyskúšajte aj kombináciu kokosu a jabĺk. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
100 gpráškový cukor
5 ksžĺtok
1 bal.prášok do pečiva
250 gmaslo
3 lyžicekakao
1 lyžicakyslá smotana

Náplň:

200 gkokos
5 ksbielok
150 gpráškový cukor
1 ksvanilkový puding
180 gkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

1 kgjablko
3 lyžicekryštálový cukor
5 lyžícvoda
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkamletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká olúpeme a nakrájame na malé kocky (môžete ich aj nastrúhať na hrubom strúhadle). Dáme do hrnca, pridáme cukor a varíme na miernom ohni za občasného miešania do mäkka. Pridáme vanilku, škoricu (pokiaľ je nutné, pridajte aj vodu) a premiešame. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. 2 lyžice múky oddelíme a zvyšnú múku dáme do misky, pridáme kakao, prášok do pečiva, práškový cukor, žĺtky a nakrájané maslo na malé kúsky a smotanu. Spracujeme do jednotnej hmoty, rozdelíme na polovicu a zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Bielky vyšľaháme mixérom do peny, pridáme postupne cukor a šľaháme kým nedostaneme lesklú tuhú penu. Pridáme kyslú smotanu, vanilku, pudingový prášok a nakoniec aj kokos. Premiešame.
  4. Jedno cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, pomôžeme si múkou, ktorú sme si delili (25 x 35 cm - dno sme vyložili papierom na pečenie), navrstvíme jablká a kokosovú náplň. Znovu poukladáme jablká a druhé cesto nastrúhame na hrubom strúhadle.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 175 st. cca 45-50 minút. Upečený koláč podávame posypaný práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť