Strúhaný jogurtový koláč s čerešňami

Recept Strúhaný jogurtový koláč s čerešňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

A dnešný koláčik som upiekla už včera, aby sa pekne rozležal... Určite poznáte strúhaný tvarohový koláčik. Asi ho poznáte s kakaovým cestom, ja ho zase rada robievam bez kakaa a s čerešňami a hlavne bez tvarohu :D :) Už sa teším, keď naša rozkvitnutá čerešňa bude plná chutných červených guličiek a to až vtedy budem výpekať samé čerešňové dobroty. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

350 ghladká múka
150 gkryštálový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
180 gmaslo
2 lyžicekyslá smotana
4 ksžĺtok
1 lyžičkavanilková esencia

Náplň:

400 gbiely smotanový jogurt
2 bal. (360g)kyslá smotana)
6 lyžíchladká múka
4 ksbielok
170 gkryštálový cukor

Mimo to:

veľký pohárzavárané čerešne

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti, jednu pomocou rúk alebo valčeka vtlačíme do formy (32x22cm), vytvoríme asi 2cm vysoký okraj a dno poprepichujeme vidličkou. Druhú časť cesta uložíme na chvíľu v igelitovom sáčku do mrazničky.
  2. Na cesto nalejeme jogurtovú náplň, poukladáme kompotovanými čerešňami a navrch nastrúhame druhý diel cesta.
  3. Pečieme na 170 stupňov asi 45 minút.
    Hotový múčnik necháme vychladnúť. Je ho naozaj plná forma, ale chladnutím zase málinko spľasne. Ešte vlažný zaťažíte zvrchu drevenou doskou, aby cesto k náplni pekne priľnulo. Potom necháme uležať do druhého dňa.
  4. Plnka: 400g bieleho smotanového jogurtu (dala som Klasik), 2 kyslé smotany (celkom 360g), 6 lyžíc hladkej múky, 4 bielky, 170g kryštálu a mimo to veľký pohár zaváraných čerešní (radšej vykôstkujeme, predsa nechceme riskovať cez víkend návštevu zubnej pohotovosti :D).
  5. V mise zmiešame jogurt, zakysanku a múku a pridáme sneh z bielkov, vyšľahaný s kryštálovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť