Strúhaný jahodový koláč bez pečenia, lepší ako zmrzlina!

Recept Strúhaný jahodový koláč bez pečenia, lepší ako zmrzlina!
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak tento koláčik pobláznil celý internet. Musela som vyskúšať aj ja počas týchto teplých dní. Vyzerá tak trochu ako veľmi známa Krtkova torta, ale namiesto banánov sa použili jahody a hlavne tento dezert je pripravený bez rúry, čiže bez pečenia. Postačí vám len šľahačka, mascarpone, práškový cukor, sušienkový základ a veľa jahôd. Nebíčko v papuľke. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na základ:

400 gmaslové sušienky
120 gmaslo

Krém:

250 gmascarpone
120 gsmotana na šľahanie
100 gpráškový cukor
150 gjahoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasickým spôsobom pripravíme sušienkový základ. Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Základ rozdelíme na polovicu. Jednu časť navrstvíme na dno okrúhlej tortovej formy, dno sme vyložili papierom a pekne utlačíme.
  2. Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej šľahačky, opatrne na čo najmenších otáčkach primiešame mascarpone. Do krému pridáme nakrájané jahody a navrstvíme na základ.
  3. Zvyšné cesto rozdrvíme v ruke a nasypeme na krém.
  4. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť