Strúhané karfiolové placky - zdravá a chutná večera hneď na stole

Recept Strúhané karfiolové placky - zdravá a chutná večera hneď na stole
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Karfiolové placky som zvykla pripraviť tak, že najskôr som karfiol naporciovala na ružičky, potom som ich obvarila, následne som ružičky popučila a pridala ostatné suroviny. Teraz však placky týmto spôsobom nepripravujem, objavila som oveľa rýchlejší spôsob ako na to. Karfiol jednoducho nastrúham na strúhadle, pridám ostatné suroviny a je hotovo. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1/2 kskarfiol
2 ksvajce
50 ghladká múka
zväzokpetržlenová vňať
1/2 lyžičkyčierne korenie
1 lyžičkasoľ
2 lyžiceolej
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol očistíme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Pridáme vajíčka, múku, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, pridáme 2 lyžice oleja a premiešame.
  3. Rozohrejeme panvicu s trochou oleja, navrstvíme karfiolovú hmotu a pekne uhladíme. Zakryjeme pokrievkou a smažíme.
  4. Následne preklopíme a smažíme aj z druhej strany.
  5. Nakrájame na kúsky a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť