Strapaté francúzske kuracie rezne

Recept Strapaté francúzske kuracie rezne

Pridal: Lacusin, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutné, krehké a šťavnaté kuracie rezne na francúzsky spôsob. Príprava je veľmi jednoduchá a, hlavne, rýchla. Samozrejme, krájanie trvá síce dlhšie, ale stojí to určite za vyskúšanie. Sú jemné a veľmi krehké. Podávala som ich so zemiakovou kašou, klasickou s mliekom a maslom. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 24.11.2020

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

4 kskuracie stehno alebo prso
3 ksvajce
4 lyžicekyslá smotana
4 lyžicehladká múka
3 strúčikycesnak
soľ
korenie
na zdobeniepažítka
petržlenová vňať
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie stehná alebo prsia očistíme, umyjeme a dôkladne vysušíme.
  2. Vykostené stehná alebo prsia nakrájame na malé kúsky, ktoré osolíme a okoreníme.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajíčka, kyslú smotanu, petržlen a hladkú múku. Spracujeme jednotnú hmotu.
  4. Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme menšie rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlata.
  5. Čím menšie kúsky mäsa budete mať, tým lepšie sa chute prepoja a rezne budú chutnejšie a jemnejšie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť