Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

Recept Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
FOTKA OD VÁS
Recept Strakatý tvarohový koláč s broskyňamiRecept Strakatý tvarohový koláč s broskyňamiRecept Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zaujímavý, výborný a jednoduchý koláčik, vhodný na nedeľu ku kávičke. Hrnčekové koláče milujem. Netreba váhu a koláčik sa určite podarí. Autor: Blažka

FOTKA OD VÁS
Recept Strakatý tvarohový koláč s broskyňamiRecept Strakatý tvarohový koláč s broskyňamiRecept Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

SUROVINY

Cesto:

2 hrnčeky (hrnček 250 ml)polohrubá múka
1 hrnčekkryštálový cukor
1 balíčekprášok do pečiva
1/2 hrnčekarastlinný olej
2 ksvajce
1 hrnčekmlieko
2 lyžice (pridať do druhej časti cesta)mlieko
2 lyžicekakao

Tvarovhová plnka:

500 gjemný tvaroh
2 ksvajce
1 balíčekvanilkový cukor
4 lyžicekryštálový cukor
250 mlmlieko
1 balíčekvanilkový puding

Ďalej budeme potrebovať:

broskyne
marhule

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto:
    Vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme olej, mlieko, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme približne na dve časti. Do jednej pridáme mlieko a kakao.
  2. Na vymastený a múkou vysypaný plech 30x40 cm rozotrieme bledé cesto, naň polovicu cik-cak kakaového cesta, na drobno nakrájané broskyne alebo marhule, tvarohovou plnkou zalejeme ovocie a zvyšok kakaového cesta nalejeme lyžicou cik-cak do tvarohového cesta.
  3. Stierkou po dĺžke plechu vedieme čiary, tým sa vytvoria zaujímavé, nepravidelné ozdobné vzory. Ja som išla stierkou až dospodu.
  4. Koláč pečieme pri teplote 180-200 ° C 40 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
    kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť