NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
Recept Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
NajLucka NajLucka    ·   11.4.2021

Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

Zaujímavý, výborný a jednoduchý koláčik, vhodný na nedeľu ku kávičke. Hrnčekové koláče milujem. Netreba váhu a koláčik sa určite podarí. Autor: Blažka

Suroviny

Cesto:

2 hrnčeky (hrnček 250 ml)
polohrubá múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
1/2 hrnčeka
rastlinný olej
2 ks
vajce
1 hrnček
mlieko
2 lyžice (pridať do druhej časti cesta)
mlieko
2 lyžice
kakao

Tvarovhová plnka:

500 g
jemný tvaroh
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
4 lyžice
kryštálový cukor
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding

Ďalej budeme potrebovať:

broskyne
marhule
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    Vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme olej, mlieko, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme približne na dve časti. Do jednej pridáme mlieko a kakao.
  2. Na vymastený a múkou vysypaný plech 30x40 cm rozotrieme bledé cesto, naň polovicu cik-cak kakaového cesta, na drobno nakrájané broskyne alebo marhule, tvarohovou plnkou zalejeme ovocie a zvyšok kakaového cesta nalejeme lyžicou cik-cak do tvarohového cesta.
  3. Stierkou po dĺžke plechu vedieme čiary, tým sa vytvoria zaujímavé, nepravidelné ozdobné vzory. Ja som išla stierkou až dospodu.
  4. Koláč pečieme pri teplote 180-200 ° C 40 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
    kuchárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár