Stracciatella torta

Pridal: NajLucka, 2.6.2021
Kategorie: Torty, Sladké torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúca smotanová stracciatella torta, plná nastrúhanej čokolády. Bielkové cesto je jemné a so stracciatella plnkou vynikajúce. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 2.6.2021
Kategorie: Torty, Sladké torty
SUROVINY
Cesto:
8 ksbielok
8 lyžícpráškový cukor
8 lyžícpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
Náplň:
1/2 lmlieko
8 ksžĺtok
2 bal.želatína
1/2 lsmotana
100 ghorká čokoláda
150 gpráškový cukor
- Bielky s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
- Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 1/2 l mlieka si dáme variť na oheň - teplé mlieko odstavíme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a pridáme teplé mlieko. Spolu spojíme a dáme znova na oheň. Keď máme hmotu horúcu, pridáme pripravenú želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a vmiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: Kuhinja-i-ideje
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Stracciatella dort.
KOMENTÁRE K RECEPTU