Stracciatella roláda bez múky

Recept Stracciatella roláda bez múky

Pridal: rebeka, 25.11.2020

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Recept Stracciatella roláda bez múky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Stracciatella roláda bez múky. Vynikajúca smotanová plnka s tmavou nastrúhanou čokoládou.

FOTKA OD VÁS
Recept Stracciatella roláda bez múky

Pridal: rebeka, 25.11.2020

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

6 ksvajce
70 gpráškový cukor
50 gkakao
200 mlsmotana na šľahanie
30 ghorká čokoláda/čoko vločky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do nej potom po častiach pridávame preosiate kakao. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v pevný sneh, ktorý opatrne stierkou vmiešame do žĺtkovej čokoládovej hmoty. Nízky (klasický) plech vystelieme papierom na pečenie a cesto pekne stierkou urovnáme.
  2. Pečieme v rúre na 200 stupňov 7 až 10 monut (záleží na rúre). Ak si nie ste istí, do cesta opatrne zasunieme špajdľu, ak je suchá, máme hotovo.
  3. Upečený plát prikryjeme čistým papierom na pečenie a aj s týmto obrátime do ďalšieho plechu alebo na tácku.
  4. Vrchný papier (pôvodne dolný pri pečení) opatrne zložíme a s tým novým papierom roládu zmotáme a necháme vychladnúť.
  5. Medzitým si dotuha vyšľaháme šľahačku a do nej opatrne zamiešame čokoládové hoblinky alebo nasekanú čokoládu. Zvitok rolády opatrne rozvinieme, rovnomerne potrieme šľahačkou a pevne zavinieme. Preložíme do alobalu a v chladničke necháme najmenej hodinu stuhnúť. Pri podávaní poprášime práškovým cukrom.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť