Stracciatella roláda bez múky
Stracciatella roláda bez múky. Vynikajúca smotanová plnka s tmavou nastrúhanou čokoládou.
Pridal: rebeka, 25.11.2020
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
6 ksvajce
70 gpráškový cukor
50 gkakao
200 mlsmotana na šľahanie
30 ghorká čokoláda/čoko vločky
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do nej potom po častiach pridávame preosiate kakao. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v pevný sneh, ktorý opatrne stierkou vmiešame do žĺtkovej čokoládovej hmoty. Nízky (klasický) plech vystelieme papierom na pečenie a cesto pekne stierkou urovnáme.
- Pečieme v rúre na 200 stupňov 7 až 10 monut (záleží na rúre). Ak si nie ste istí, do cesta opatrne zasunieme špajdľu, ak je suchá, máme hotovo.
- Upečený plát prikryjeme čistým papierom na pečenie a aj s týmto obrátime do ďalšieho plechu alebo na tácku.
- Vrchný papier (pôvodne dolný pri pečení) opatrne zložíme a s tým novým papierom roládu zmotáme a necháme vychladnúť.
- Medzitým si dotuha vyšľaháme šľahačku a do nej opatrne zamiešame čokoládové hoblinky alebo nasekanú čokoládu. Zvitok rolády opatrne rozvinieme, rovnomerne potrieme šľahačkou a pevne zavinieme. Preložíme do alobalu a v chladničke necháme najmenej hodinu stuhnúť. Pri podávaní poprášime práškovým cukrom.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s STRACCIATELLA roláda bez MOUKY.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch STRACCIATELLA-Rolle ohne Mehl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sztracsataella rolád liszt nélkül.
KOMENTÁRE K RECEPTU