NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Stracciatella roláda bez múky
Stracciatella roláda bez múky
Recept Stracciatella roláda bez múky
rebeka    ·   25.11.2020

Stracciatella roláda bez múky

Stracciatella roláda bez múky. Vynikajúca smotanová plnka s tmavou nastrúhanou čokoládou.

Suroviny

Budeme potrebovať:

6 ks
vajce
70 g
práškový cukor
50 g
kakao
200 ml
smotana na šľahanie
30 g
horká čokoláda/čoko vločky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do nej potom po častiach pridávame preosiate kakao. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v pevný sneh, ktorý opatrne stierkou vmiešame do žĺtkovej čokoládovej hmoty. Nízky (klasický) plech vystelieme papierom na pečenie a cesto pekne stierkou urovnáme.
  2. Pečieme v rúre na 200 stupňov 7 až 10 monut (záleží na rúre). Ak si nie ste istí, do cesta opatrne zasunieme špajdľu, ak je suchá, máme hotovo.
  3. Upečený plát prikryjeme čistým papierom na pečenie a aj s týmto obrátime do ďalšieho plechu alebo na tácku.
  4. Vrchný papier (pôvodne dolný pri pečení) opatrne zložíme a s tým novým papierom roládu zmotáme a necháme vychladnúť.
  5. Medzitým si dotuha vyšľaháme šľahačku a do nej opatrne zamiešame čokoládové hoblinky alebo nasekanú čokoládu. Zvitok rolády opatrne rozvinieme, rovnomerne potrieme šľahačkou a pevne zavinieme. Preložíme do alobalu a v chladničke necháme najmenej hodinu stuhnúť. Pri podávaní poprášime práškovým cukrom.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár