Stracciatella hviezdičky
Vynikajúce vianočné pečivo. Do cesta pridáme nastrúhanú tmavú čokoládu a chuť je fenomenálna. Autor: Triniti
Pridal: Triniti, 30.9.2020
Kategorie: Orechové pečivo, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
80 gmleté vlašské orechy
150 gpráškový cukor
175 gmaslo
štipkasoľ
1 ksvajce
250 ghladká múka
60 gnastrúhaná tmavá čokoláda
Krém:
50 gkryštálový cukor
150 mlsmotana na šľahanie
200 ghorká čokoláda
- Maslo vymiešame mixérom spolu s práškovým cukrom a štipkou soli do peny, postupne zašľaháme jedno vajíčko a nakoniec aj múku zmiešanú s mletými vlašskými orechmi. Úplne na záver pridajte nastrúhanú tmavú čokoládu a premiešajte. Cesto odložíme do chladničky stuhnúť.
- Odležané cesto rozvaľkáme na pracovnej doske na tenký plát (cca 4 mm) a pomocou formičiek vykrojíme hviezdičky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 8-10 minút.
- Krém:
Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme smotanu a počkáme, kým sa karamel rozpustí. Keď máme karamel rozpustený, panvicu odstavíme a pridáme na kocky nalámanú čokoládu. Miešaním ju necháme rozpustiť a necháme mierne vychladnúť.
* TIP: Keď pridáte čokoládu do cesta, nemiešajte cesto príliš dlho - čokoláda sa rýchlo topí.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Stracciatella hvězdičky.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sztracsatella csillagok.
KOMENTÁRE K RECEPTU