NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Štóla Štóla z Vysočiny od Nadi
Štóla z Vysočiny od Nadi
Recept Štóla z Vysočiny od Nadi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.10.2020

Štóla z Vysočiny od Nadi

Štóla je výborná, vláčna. Plná chutných surovín. Mňam!

Suroviny

Suroviny:

300 g
výberová polohrubá múka
100 g
múka Zlatka
1 bal.
kypriaci prášok (najlepšie Dr.Oetker)
180 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
tvaroh mäkký
150 g
maslo
50 g
Hera
2 ks
vajce
štipka
soľ
podľa chuti
rum
hrozienka
brusnice
nasekané orechy
mandle
kandizované ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vyšľaháme celé vajcia s oboma cukrami, pridáme tuk, rum. Opäť chvíľu miešame, pridáme múky, v ktorých sme premiešali prášok do pečiva, ďalej hrozienka, orechy a na kúsky pokrájané kandizované ovocie.
  2. Všetko dôkladne premiešame a až nakoniec zapracujeme do cesta tvaroh.
  3. Pečieme vo vianočkovej forme, ktorú vymastíme masťou a vysypeme kokosom.
  4. Cesto pekne urovnáme vo forme a dáme piecť. Pečieme cca 1 hodinu pri teplote 160-170° C.
  5. Ak máme štólu upečenú, skúsime špajdľou. Po vytiahnutí z rúry ju ihneď potrieme rozpusteným maslom, ochuteným rumom a bohato zacukrujeme, chvíľku počkáme, vyklopíme a to isté (maslo s rumom, cukor) urobíme z druhej strany. Štóla je výborná, vláčna.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár