Štóla z Vysočiny od Nadi

Recept Štóla z Vysočiny od Nadi

Pridal: NajLucka, 1.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Štóla, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Štóla je výborná, vláčna. Plná chutných surovín. Mňam!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 1.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Štóla, Vianoce

SUROVINY

Suroviny:

300 gvýberová polohrubá múka
100 gmúka Zlatka
1 bal.kypriaci prášok (najlepšie Dr.Oetker)
180 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.tvaroh mäkký
150 gmaslo
50 gHera
2 ksvajce
štipkasoľ
podľa chutirum
hrozienka
brusnice
nasekané orechy
mandle
kandizované ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľaháme celé vajcia s oboma cukrami, pridáme tuk, rum. Opäť chvíľu miešame, pridáme múky, v ktorých sme premiešali prášok do pečiva, ďalej hrozienka, orechy a na kúsky pokrájané kandizované ovocie.
  2. Všetko dôkladne premiešame a až nakoniec zapracujeme do cesta tvaroh.
  3. Pečieme vo vianočkovej forme, ktorú vymastíme masťou a vysypeme kokosom.
  4. Cesto pekne urovnáme vo forme a dáme piecť. Pečieme cca 1 hodinu pri teplote 160-170° C.
  5. Ak máme štólu upečenú, skúsime špajdľou. Po vytiahnutí z rúry ju ihneď potrieme rozpusteným maslom, ochuteným rumom a bohato zacukrujeme, chvíľku počkáme, vyklopíme a to isté (maslo s rumom, cukor) urobíme z druhej strany. Štóla je výborná, vláčna.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť