NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Štedrý koláč so snehovou perinkou
Štedrý koláč so snehovou perinkou
Recept Štedrý koláč so snehovou perinkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   30.4.2021

Štedrý koláč so snehovou perinkou

Štedrý preto, lebo je tam všetko veľmi chutné. Mak, tvaroh, jablká a na vrchu nadýchaná sladká snehová perinka. Určite vyskúšajte, plnky sa dajú obmieňať, napríklad nejakú zameniť za orechy, prípadne za lekvár alebo dokonca aj za inú ovocnú vrstvu. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

1 a 1/2 hrnčeka (1 hrnček=250 ml)
hladká mäka
2 ks
žĺtok
100 g
maslo
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
50 g (podľa potreby)
kyslá smotana

Tvarohová vrstva:

250 g
tvaroh
podľa chuti
práškový cukor
1 ks
bielok

Maková vrstva:

150 g
mletý mak
podľa chuti
práškový cukor
1 ks
bielok

Jablková vrstva:

2 ks
jablko
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
škorica

Sneh:

2 ks
bielok
2 lyžice
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme jednotnú guličku, ktorú natlačíme prstami do okrúhlej formy o priemere 24 cm. Dno som vymastila maslom. Popicháme vidličkou a odložíme bokom.
  2. Mak vymiešame s cukrom a jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Nanesieme na cesto.
  3. Tvaroh vymiešame s cukrom a jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Navrstvíme na makovú plnku.
  4. Na tvarohovú plnku navrstvíme na hrubom strúhadle nastrúhané jablká, ktoré sme osladili cukrom a ochutili škoricou. 
  5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 st. asi 40 min. - sledujeme.
  6. Tesne pred koncom pečenia na vrch nanesieme vyšľahaný sneh z bielkov a cukru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár