Štedrý koláč so snehovou perinkou

Recept Štedrý koláč so snehovou perinkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Štedrý preto, lebo je tam všetko veľmi chutné. Mak, tvaroh, jablká a na vrchu nadýchaná sladká snehová perinka. Určite vyskúšajte, plnky sa dajú obmieňať, napríklad nejakú zameniť za orechy, prípadne za lekvár alebo dokonca aj za inú ovocnú vrstvu. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Základ:

1 a 1/2 hrnčeka (1 hrnček=250 ml)hladká mäka
2 ksžĺtok
100 gmaslo
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
50 g (podľa potreby)kyslá smotana

Tvarohová vrstva:

250 gtvaroh
podľa chutipráškový cukor
1 ksbielok

Maková vrstva:

150 gmletý mak
podľa chutipráškový cukor
1 ksbielok

Jablková vrstva:

2 ksjablko
podľa chutipráškový cukor
podľa chutiškorica

Sneh:

2 ksbielok
2 lyžicekryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme jednotnú guličku, ktorú natlačíme prstami do okrúhlej formy o priemere 24 cm. Dno som vymastila maslom. Popicháme vidličkou a odložíme bokom.
  2. Mak vymiešame s cukrom a jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Nanesieme na cesto.
  3. Tvaroh vymiešame s cukrom a jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielka. Navrstvíme na makovú plnku.
  4. Na tvarohovú plnku navrstvíme na hrubom strúhadle nastrúhané jablká, ktoré sme osladili cukrom a ochutili škoricou. 
  5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 st. asi 40 min. - sledujeme.
  6. Tesne pred koncom pečenia na vrch nanesieme vyšľahaný sneh z bielkov a cukru.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť