NajRecept.sk Dezerty Múčniky Šťavnatý hrnčekový tvaroháčik
Šťavnatý hrnčekový tvaroháčik
Recept Šťavnatý hrnčekový tvaroháčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   9.1.2023

Šťavnatý hrnčekový tvaroháčik

Jednoduchý, chutný a hlavne nie suchý! Tradičné zákusky sú veľmi dobré, ak máte aj vy radi starú dobrú klasiku, určite vyskúšajte tento koláčik. Cesto, tvarohová plnka a znova cesto. Vrch posypaný práškovým cukrom. A ešte k tomu aj hrnčekový recept. Určite odporúčam každému, kto má rád tvarohové dezerty.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (1 hrnček = 250 ml):

5 ks
žĺtok
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Náplň:

800 g
tvaroh
250 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
1 ks
citrón - kôra
1 bal.
vanilkový puding
sneh z 5 bielkov
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky "suché" suroviny zmiešame v miske. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a nakoniec aj zmiešané "suché" suroviny. Spojíme a polovicu cesta nalejeme na plech (30 x 40 cm), ktorý sme vymazali tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
  2. Zatiaľ čo sa pečie jedna polovica cesta, pripravíme si náplň.
  3. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej miske vymiešame všetky ostatné suroviny a jemne vareškou primiešame ušľahaný sneh.
  4. Keď máme pripravenú náplň, cesto z rúry vyberieme opatrne navrstvíme náplň a vylejeme aj druhú polovicu cesta. Pečieme ďalších 30 minút a kontrolujeme špáradlom.
  5. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť v plechu a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár