Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde

Recept Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vždy sa hovorí, že mliečne produkty v marináde zabránia tomu, aby bolo mäso po upečení tuhé alebo málo šťavnaté. A je tomu naozaj tak. Niekedy bravčové rezne máčam celú noc v mlieku alebo tieto rezne boli ponorené v marináde celý deň a výsledok bol naozaj veľmi dobrý. Jogurt som po namočení do marinády vôbec nedávala dole, rovno som celé mäso obalila v strúhanke a chuťovo to bolo na jednotku aj s hviezdičkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 kskurací steak (vykostené horné stehná)
200 gbiely smotanový jogurt
4 lyžicemajonéza
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
5 strúčikovcesnak
štipkachilli
podľa chutizmes sušených byliniek alebo hotová zmes obľúbeného korenia (grilovacie, na kura atp)
strúhanka
na vyprážanietuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jogurt zmiešame s majonézou, soľou, korením a ostatným korením a bylinkami.
  2. Umyté, nakrájané a osušené mäso naložíme do tejto marinády na 12 až 24 hod.
  3. Mäso potom obalíme v strúhanke a pozvoľna vyprážame na rozpálenom tuku (olej, masť ...).
  4. Tieto rezne sú veľmi šťavnaté a moc dobré.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť