NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde
Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde
Recept Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   27.5.2021

Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde

Vždy sa hovorí, že mliečne produkty v marináde zabránia tomu, aby bolo mäso po upečení tuhé alebo málo šťavnaté. A je tomu naozaj tak. Niekedy bravčové rezne máčam celú noc v mlieku alebo tieto rezne boli ponorené v marináde celý deň a výsledok bol naozaj veľmi dobrý. Jogurt som po namočení do marinády vôbec nedávala dole, rovno som celé mäso obalila v strúhanke a chuťovo to bolo na jednotku aj s hviezdičkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 ks
kurací steak (vykostené horné stehná)
200 g
biely smotanový jogurt
4 lyžice
majonéza
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
5 strúčikov
cesnak
štipka
chilli
podľa chuti
zmes sušených byliniek alebo hotová zmes obľúbeného korenia (grilovacie, na kura atp)
strúhanka
na vyprážanie
tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jogurt zmiešame s majonézou, soľou, korením a ostatným korením a bylinkami.
  2. Umyté, nakrájané a osušené mäso naložíme do tejto marinády na 12 až 24 hod.
  3. Mäso potom obalíme v strúhanke a pozvoľna vyprážame na rozpálenom tuku (olej, masť ...).
  4. Tieto rezne sú veľmi šťavnaté a moc dobré.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár