Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde

Recept Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde
FOTKA OD VÁS
Recept Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fenomenálne!! Marináda z pikantného kečupu, sójovej omáčky, medu, ...

FOTKA OD VÁS
Recept Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde

SUROVINY

Potrebujeme:

8 plátkybravčová krkovička
10-12 strúčikovcesnak
2 kscibuľa
podľa chutisoľ

Na marinádu:

4 lyžiceolej
4 lyžicesójová omáčka
10 lyžícpikantný kečup
1 lyžicamed
1 lyžicačervená mletá paprika
1 lyžičkačierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a prelisovaným cesnakom natrieme z oboch strán. Poukladáme na olejom vymastený plech.
  2. Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a posypeme mäso.
  3. V miske dobre vymiešame marinádu na mäso a nalejeme ju na cibuľu. Mäso takto môžeme nechať marinovať cez noc, alebo ho hneď dať piecť. Podlievať vodou nemusíme, ale jeden pohár na zväčšenie množstva šťavy neuškodí.
  4. Pečieme prikryté cca 1,5 hodiny pri teplote tak 160-180 stupňov. Podávame napr. so zemiakovou kašou, hranolkami, kroketami, ryžou a pod. Dobrú chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť