NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Grilované mäso Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde
Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde
Recept Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde
NajLucka NajLucka    ·   18.2.2021

Šťavnatá krkovička zapekaná v marináde

Fenomenálne!! Marináda z pikantného kečupu, sójovej omáčky, medu, ...

55 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny

Potrebujeme:

8 plátky
bravčová krkovička
10-12 strúčikov
cesnak
2 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ

Na marinádu:

4 lyžice
olej
4 lyžice
sójová omáčka
10 lyžíc
pikantný kečup
1 lyžica
med
1 lyžica
červená mletá paprika
1 lyžička
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a prelisovaným cesnakom natrieme z oboch strán. Poukladáme na olejom vymastený plech.
  2. Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a posypeme mäso.
  3. V miske dobre vymiešame marinádu na mäso a nalejeme ju na cibuľu. Mäso takto môžeme nechať marinovať cez noc, alebo ho hneď dať piecť. Podlievať vodou nemusíme, ale jeden pohár na zväčšenie množstva šťavy neuškodí.
  4. Pečieme prikryté cca 1,5 hodiny pri teplote tak 160-180 stupňov. Podávame napr. so zemiakovou kašou, hranolkami, kroketami, ryžou a pod. Dobrú chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
george12126    ·   20.2.2022   ·   Odpovedať   ·  

Vynikající krkovička zapékana v marinádě

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

díky

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár